kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Fener'i de yener!

Gökhan ŞAHİNBAŞ /SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 07.11.2008 09:33
Güncelleme : 07.11.2008 22:46
Yeni Haber
Sarı kırmızılılar dün gece Portekiz'in güçlü ekibi Benfica'yı Emre ve Ümit'in golleriyle 2-0 yenerek, bir üst turun kapısını da aralamış oldu.

İşte Spor yazarlarının yorumları:

LEVENT TÜZEMEN: AVRUPA RUHU (SABAH)

Deplasmanlarda iyi oynayamamak ve kazanamamak G.Saray'ın bu sezon en büyük sorunuydu. Ligde Kocaeli, kupada Bellinzona maçı hariç G.Saray'ın deplasman başarısı yoktu. Suazo, Reyes, Di Maria, Nuno Gomes ve Aimar gibi yıldızlara sahip, hücuma hızlı ve çabuk çıkan Benfica önünde maç öncesi G.Saray'ın işinin zor olacağını düşünüyordum ama yanıldım. Lizbon'da Avrupa ruhunu yakalayan bir G.Saray vardı.

...Karan rakip defansla boğuşurken Baros da geniş alanlar bulduğu gibi rakip defansın arkasına istediği koşuları yaptı. Topu iyi saklayan Baros'un kaçırdığı iki gol şaşırtıcıydı. Oysa topun dibine girmeyi düşünseydi ya da kalecinin dibine sokulmadan vursaydı golü atabilirdi.
G.Saray, Benfica'da grup liderliği adına büyük bir zafer kazanırken takım halinde mücadele etti. Futbolcuların oyun disiplinleri ve yardımlaşmaları üst düzeydeydi.

ÖMER ÜRÜNDÜL: TURUN MÜJDESİ! (SABAH)

G.Saray, Lizbon'da Benfica karşısında ikinci yarıda sergilediği mükemmel futbolla çok önemli bir galibiyet alıp bir üst tura çıkmayı büyük ölçüde garantiledi. G.Saray maça atak ve süratli başladı. Kısa sürede de, Lincoln ve Ümit Karan ile iki net pozisyon buldu, ama değerlendiremedi.

Ümit Karan yorulana kadar çok iyi savaştı, rakiplerini hep bozdu, golünü de attı. Arda, sol kulvarda öyle başarılı işler yaptı ki gerçekten takdire şayandı. Ayrıca karşı ataklarda da savunma rolünü de çok iyi bir şekilde üstlendi. Arda böylelikle istediği zaman oyunun savunma yönünü de oynayabildiğini gösterdi. Bunlara Ayhan'ın her zamanki dinamizmi ve diğer oyuncuların da üst düzey mücadeleleri eklenince bu sonuç ortaya çıktı. Tecrübeli kaleci De Sanctis de skorda denge olduğu anda yaptığı kurtarışlarla galibiyette önemli pay sahibi oldu.

BÜLENT KORKMAZ: MÜTHİŞ LİNCOLN (FOTOMAÇ)

Ben Lincoln'ün bu kadar koştuğunu görmemiştim. G.Saray maçı hak etti Takım olarak süperdiler. Bu zaferle Avrupa'da özgüven de kazandılar.

G.Saray, gruptan çıkmayı büyük oranda garantiledi. Bu takım UEFA'da final hedefine ulaşabilir mi?
Final için basamakları teker teker aşmak lazım. Galatasaray gruptan çıkmayı hemen hemen garantileyerek basamakları tırmanmaya başladı. Bu galibiyet takımın Avrupa'da özgüvenini yeniden sağlaması açısından çok çok önemli. Rakipleri de artık Galatasaray'ın isminden geçmişte olduğu gibi daha fazla korkacaklardır.

İSMET TONGO: İŞTE ZAFER BU (FOTOMAÇ)


Statta bir heykel... Her gelen geçen, ona saygıyla bakıyor. Babalar ilk defa maça gelen çocuklarını o heykelin karşısına getirip aynen şöyle diyorlar: "İşte bak Portekiz'in gelmiş geçmiş en büyük futbolcu Eusebio bu." İster istemez aklına 60'lı, 70'li yılların unutulmaz takımı Benfica ve Eusebio geldi. Yıllardır hafızalardan silinmeyen bu ikili, gerçekten çok büyüktü. Burada onları anlatmak için sayfalar gerekir düşüncesi ile heykeli bırakıp ağır, ağır giderken bu defa da aklıma Hakan Şükür takılıyordu... Ah Hakan ah! "Futbol oynayacağım" diye ısrar etmeseydin de Galatasaray senin de bir heykelini dikseydi. Böylece tarihe geçerdin...

...İkinci golde ise Ümit Karan'nın imzası vardı. Ve bu gol zaferi getirdi. Galatasaray, Benfica'yı yenerken gerçekten de alkışlanacak bir futbol oynadı... Takımın en iyileri Emre, Ayhan ve Sanctis idi. Ümit Karan'ı ve diğerlerini unutmuyorum, hepsini tebrik ediyorum.

ZAFER ERTEM: MUHTEŞEMSİNİZ (FOTOMAÇ)

Grubun ilk maçına Olympiakos'u yenerek başlamak bize en azından Benfica'da 1 puan lüksü tanımıştı. Alınacak 3 puan ise ballı kaymak olacaktı. Portekiz'de sahaya çıkan kadro, mevcutların içinde en iyisiydi. Kewell, pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisi için İstanbul'da bırakılmış, yine Nonda ile Mehmet Topal da sakatlıkları nedeniyle forma giyememiş, diğer asların hepsi ise Ümit Karan da dahil olmak üzere sahaya çıkmıştı...

...İki farklı galibiyeti arkasına alan G.Saray son 10 dakikayı istediği gibi yönetti. İstediği zaman atağa kalktı, istediği zaman oyunu yavaşlattı. G.Saray'ın elde ettiği başarı küçümsenecek gibi değil. Liginde yenilgi yüzü görmeyen Benfica'yı iki golle teslim alırken grup liderliğini perçinledi; Lizbon'dan inanılmaz avantajla döndü. Yıllar sonra G.Saray, Avrupalı gibi oynadı, Avrupalı gibi kazandı...

YAŞAR YALÇIN: FENER'İ DE YENER (FOTOMAÇ)

Akıllar Fenerbahçe maçında olunca Benfica karşılaşmasının Galatasaray açısından zor geçeceğini düşünüyordu herkes. UEFA Kupası grup maçlarında oynayacakları için bu maçın telafisi vardı ama bir Fenerbahçe derbisinin pek çok açıdan önemi büyüktü. Doğrusunu isterseniz ben de böyle düşünüyorum. Pazar günü Fenerbahçe karşısında alınacak bir galibiyet hem ezeli rakiplerini ligde bitirir hem de şampiyonluk için çok önemli bir engel geçilmiş olur. Her ne kadar bunlar düşünülse de sonuçta Galatasaray bir Avrupa takımıydı...

...Sonuçta bu bir puan maçı. Yarım sıfır da kazan, yine kazan. Bu galibiyetle Galatasaray büyük bir ihtimalle gruptan çıkmayı garantiledi. Ancak birinci çıkması da önemli. Bundan sonra çekilecek kuralar, gruptaki sıralamaya göre olacak. Sanıyorum pazar günkü derbi de çok zevkli geçecek. Sarı-kırmızılılar buradaki futbolunu Fenerbahçe maçında da tekrarlarsa oradan da galibiyetle döner.

MEHMET DEMİRKOL: GERÇEK BİR ORTA SAHA (MİLLİYET)

G.Saray'ın orta saha imparatorları birer futbol işçisi olduklarını hatırlayınca takım değer kazandı

Arda ve Lincoln gerçek birer orta saha oyuncusu gibi oynadılar. Uzun süredir ilk kez. Üstün yeteneklerini bir kenara bırakmadan. İsviçre maçındakinden belki daha iyi bir Arda (şahane oynamasının yanı sıra Di Maria'yı sıfırlaması ayakta alkışlanmal) ve Schalke'deki Lincoln gibi...
Ayhan'ı artık anlatmaya gerek yok. Onun kişisel tarihinin anlattığı, 'futbolda olmayacak hiçbir şey yok'.
Gaziantep'teki virtüöz Ayhan'ı hatırlayın. Sonra Beşiktaş'ta gerileyen oyuncuyu. Ve bunca yıl sonra şimdi bu muhteşem orta saha performansını... Vücudunu harika kullanan, şut deneyen, harika paslar atan tam bir orta saha oyuncusu. Ümit Karan da bu üçlüye - santrforda ya da ortanın solunda, nerede olursa, oyunun iki yönünde çok yardmcı oldu.

Böyle parlak iki yönlü bir orta saha performasınız olunca bu kadro değeriyle Avrupa'da parlamak zor değil.

...Suazo, Reyes, Aymar, Di Maria vs. Bu hücum gücünü orta sahasından koparan yukarıdaki ekip olunca, Galatasaray savunmasının hiç de söylendiği gibi kötü olmadığını da görmüş olduk. Sabri hiç düşünmeden ileri çıkabilmesine rağmen savunmanın ilk yarıdaki 2 pozisyon dışında hiç açık vermeyişi, sorunun savunmada olmadının en net kanıtıdır. Galatasaray'ın orta saha imparatorları aslında birer futbol işçisi olduklarını hatırlayınca takım değer kazandı. Eğer bu bilinç sürerse, söylenen hedef muhtemeldir.

ATİLLA GÖKÇEK: SKİBBE'NİN ONURU (MİLLİYET)


Benfica'yı yenerken, ne bir rastlantıya sığındılar ne de futbol tanrılarının şans bağışlayan cömertliğine

Estadio da Luz'da yepyeni bir aslanın doğumuna tanık olduk. En az 10 -12 yılı Hakan Şükür gibi havada etkili golcüsüne top şişirerek başarıyla geçen Galatasaray, bu yıl ayağa top oynayarak, yerden kısa paslarla oyunu örerek yepyeni bir felsefenin sinyallerini veriyordu.
Skibbe'nin kariyeri üzerindeki ağır eleştirilere rağmen...
Her hafta yenilenen sakatlık listesine rağmen...
Deplasmanlarda alınan kötü sonuçlara rağmen...
Yönetimin Skibbe'ye yaptığı kaba oldu- bittilere rağmen!..

...Bir maçı kazanmak, başarılı bir iştir.
Ama bir maçı rakip sahada futbol oynayarak kazanmak, rakip seyirci tarafından alkışlanarak duşa gitmek, başarının da ötesinde, galibiyetin çok üzerinde bir zaferdir.
Bu zaferin tüm kahramanlarını alkışlayalım.
...Ve çok hırpaladığımız Skibbe'nin onurunu da iade edelim.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Beşiktaş 10 6 3 1 20 9 21
2 Trabzon 9 6 2 1 16 9 20
3 Ankaraspor 9 6 1 2 16 7 19
Tümünü göster...
4 Sivas 9 5 3 1 16 8 18
5 Galatasaray 9 5 2 2 22 11 17
6 Kayseri 9 5 2 2 11 5 17
7 Bursa 9 5 0 4 14 15 15
8 Gaziantep 9 4 2 3 13 12 14
9 Fenerbahçe 9 4 1 4 18 15 13
10 Eskişehir 9 3 4 2 13 12 13
11 Konya 9 4 1 4 12 15 13
12 G.Birliği 9 2 3 4 11 15 9
13 İ.B.B. Spor 9 2 3 4 7 13 9
14 Denizli 9 2 2 5 11 17 8
15 Hacettepe 9 2 2 5 7 13 8
16 Ankaragücü 9 1 3 5 8 16 6
17 Antalya 9 1 2 6 12 19 5
18 Kocaeli 10 0 2 8 10 26 2
Haftanın Maçları
10. Hafta
 Beşiktaş 5  
  Kocaeli 2  
 Ankaragücü -  
  Bursa -  
 Trabzon -  
  Hacettepe -  
 Antalya -  
  Sivas -  
 Gaziantep -  
  İ.B.B. Spor -  
 Ankaraspor -  
  Eskişehir -  
 Denizli -  
  Kayseri -  
 Konya -  
  G.Birliği -  
 Fenerbahçe -  
  Galatasaray -  
Haftanın Maçları
10. Hafta
 Beşiktaş Kocaeli Cuma 20:00  
 Ankaragücü Bursa Cumartesi 15:00  
 Trabzon Hacettepe Cumartesi 19:00  
 Antalya Sivas Pazar 14:00  
 Gaziantep İ.B.B. Spor Pazar 14:00  
 Ankaraspor Eskişehir Pazar 14:00  
 Denizli Kayseri Pazar 14:00  
 Konya G.Birliği Pazar 14:00  
 Fenerbahçe Galatasaray Pazar 19:00  
20:00
Beşiktaş - Kocaelispor
Turkcell Super Lig (LİG TV)