kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Para sihirbazının kehanetleri

Giriş Saati : 29.10.2008 15:27
Güncelleme : 29.10.2008 23:34
Yeni Haber
Ünlü dolar milyarderi George Soros, küresel finansal krizin hedge fon endüstrisinin (yüksek riskli yatırım fonları) mevcut büyüklüğünü en az üçte birine kadar azaltacağını söyledi.

Dünyanın ilk hedge fon yöneticilerinden ve en iyilerinden biri olarak bilinen Soros, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, ''Hedge fon endüstrisi bir krizden geçiyor. Tahminime göre, bu endüstrinin büyüklüğü üçte iki ya da yarısı arasında bir yere kadar küçülecek'' dedi.

Ekonominin istikrarı için düzenleyicilerin kredi piyasalarını denetlemesi gerektiğini vurgulayan Soros, ''Para gibi krediyi de denetlemesiniz ve bu daha fazla denetleme gerektiriyor. Şüphesiz finans işleri geçmiş 25 yılda olduğu kadar karlı olmayacak'' dedi.

IMF'NİN YENİ GÖREVİ


Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) gelişen piyasaları korumak için harekete geçmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Soros, ''IMF'nin şimdi yeni bir görevi var. IMF merkezdeki fırtınaya karşı çevre ülkeleri korumalı'' dedi. Soros, bu açıklamasıyla ABD ve gelişmiş batılı ekonomilerin küresel kredi krizinin merkezinde olduğuna atıfta bulundu.

Soros, ''ABD şimdi gerçekten çevre ülkeleri kapsayan sistemin istikrarı için uluslararası çabalara öncülük etmezse sanırım sistem devam etmeyecek'' diye konuştu.

Mevcut Beyaz Saray yönetiminden böyle bir çaba beklemediğini söyleyen sadık bir Demokrat Parti destekçisi Soros, ''Bu başkandan bunu yapmasını beklemiyorum, ancak gelecek başkandan bunu bekliyorum, aksi takdirde sistem sürmeyecek. Farklı bir sistem olacak ve ABD, bugün olduğu gibi etkili olmayacak'' dedi.

AA