kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

28.10.2008
Kemerleri sıkma politikası izlenmeli
COCA - COLA CEO'su Muhtar Kent, Türkiye'nin hem ihracatının hem de ithalatının düşeceğini belirterek, "Bu çok net. Batı Avrupa, krizden dolayı hasta ve yatakta. Bu bakımdan Türkiye'de kemerleri sıkacak mali politikaların izlenmesi lazım ki açık biraz daha büyümesin" dedi. Kent, Fortune Türkiye Dergisi'nin Kasım sayısında yer alan söyleşide, krizin ne kadar süreceğine ilişkin ise, "Henüz daralmanın sokağa yansımasını hissetmedik. Daha krizin ortasını bile geçmiş değiliz. 2009'u aşar bu etkilenme" öngörüsünde bulundu.

İşçi çıkarılacak fabrika taşınacak
Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, dünyada yaşanılan küresel krizin yaratacağı etkileri en aza indirmek, kuruluşun mali yapısını güçlendirmek ve karlılığını artırmak üzere bazı tedbirler aldığını duyurdu. Eczacıbaşı Yapı'dan İMKB'ye gönderilen açıklamaya göre, üretimde yaşanacak daralmaya paralel olarak, toplam çalışan sayısında Ekim-Kasım 2008 tarihleri arasında yüzde 20 oranında bir azalmaya gidilmesine karar verildi. Gebze'de faaliyet gösteren gömme rezervuar ve aksesuar üretim tesisi Ocak 2009 tarihine kadar Bozüyük'teki tesisler bünyesinde faaliyetlerine devam etmek üzere taşınacak. Mevcut çalışanlardan Bozüyük'te çalışmayı kabul edenlerin götürülecek, ayrılmak isteyenlerin ise tüm yasal hakları ödenerek iş akitleri sona erdirilecek.

Avrupa Şampiyonası altyapısına talibiz
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Polonya'da yapılacak 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın alt ve üstyapı yatırımlarından pay almak istediğimizi bildirdi. 120 kişilik Türk işadamı heyetiyle Polonya'ya giden Tüzmen, Polonya Başbakan Yardımcısı Waldemar Pawlak ile görüştü. Tüzmen, Polonya'ya alt ve üstyapılar için AB fonlarından 90 milyar Euro'luk bir kaynak aktarılacağını belirterek, "Bunların içerisinde ne kadar yer alabiliriz, onun peşindeyiz" dedi.

Bankalar ihtiyatın ölçüsünü kaçırmasın
Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, bankaların küresel kriz karşısında endişeye kapılıp, daha ihtiyatlı davranmalarını anlayışla karşıladıklarını ifade ederek, "Ancak burada ölçü önemlidir. Bankalarımız gereksiz yere kredileri geri çağırmamalıdır. Aşırı katı uygulamalar reel sektör için olduğu kadar bankalar için de olumsuz sonuçlar doğurabilir'' dedi. Özdebir, ASO'nun Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, makroekonomik göstergelerin küresel krizin etkisiyle hızla bozulduğunun altını çizen Özdebir, "Bu nedenle hızla gereken tedbirlerin alınması zorunludur" dedi.