kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cumhuriyetimiz 85 yaşında

Giriş Saati : 29.10.2008 09:31
Güncelleme : 29.10.2008 22:43
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Cumhuriyetimiz 85 yaşında
Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. kuruluş yıl dönümü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi. Anıtkabir'deki tören, saat 08.45'te devlet erkanının yerlerini almasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devlet erkanı, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün kabrinin bulunduğu bölüme geçti.

*YURDUN DÖRT BİR YANINDA GERÇEKLEŞEN KUTLAMALARDAN KARELER...

Cumhurbaşkanı Gül tarafından, Ulu Önder'in kabrine, üzerinde ''Cumhurbaşkanı'' yazılı kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçtiler. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Gül, deftere şunları yazdı:

''Büyük Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85. yıl dönümünü gururla yaşıyoruz. Bize emanet ettiğin Cumhuriyeti gösterdiğin istikamette daha da yücelteceğimize ve işaret ettiğin muasır medeniyetlerin üzerine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Ruhun şad olsun.''

Gül'ün Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalamasının ardından tören alanındaki Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve öğrenciler, Atatürk'ün kabrinin önünden saygı geçişi yaptılar.

Anıtkabir'deki törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Kuvvet Komutanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, YSK Başkanı Muammer Aydın, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Danıştay Başsavcısı Yılmaz Çimen, Danıştay Başkanvekili Sinan Yörükoğlu, milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi Kemal Önal, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, RTÜK Başkanı Zahid Akman, bazı siyasi parti temsilcileri ile diğer askeri ve mülki erkan katıldı.

CUMHURİYET BAYRAMI DOLAYISIYLA AKM'DE RESMİ GEÇİT TÖRENİ DÜZENLENDİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 85. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) resmi geçit töreni düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Seyid Yusuf Rıza Gilani, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Bakanlar Kurulu'nun bazı üyeleri, kuvvet komutanları, yabancı misyon şefleri ile subay, astsubaylar ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ile üstü açık bir araçtan, geçit törenine katılan birlikleri atlı polisler eşliğinde denetlemesi ve vatandaşlar ile öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından, protokoldeki yerini almasıyla başladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra öğrenciler şiirler okudu ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Bu sırada, Türk Hava Kurumu paraşütçüleri atlayışlarını gerçekleştirdi. Paraşüt gösterileri, Kara ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları ile Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığına mensup subay ve astsubaylardan oluşan TSK Paraşüt Timi'nin yaptığı atlayışla sürdü. Renkli sisler eşliğinde paraşütçüler, Türk bayrağı, Atatürk posteri ile Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının flamalarını taşıdılar.

Paraşütçüler, Türk bayrağı ile Atatürk posterini Şeref Tribünü önüne gelerek, açtılar. Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan paraşütçüler, hem protokol hem de vatandaşlar tarafından alkışlandı.

GEÇİT TÖRENİ

Halk oyunlarının ardından, gösteriler TSK Armoni Mızıkası ve karma bandonun pistteki yerini almasıyla devam etti.

Karargah askerlerinin geçişinin ardından sırasıyla muharip gaziler ve iç güvenlik harekatı gazileri, 81 ili temsilen Türk bayrağı taşıyan öğrenciler, sancakları taşıyan askerler, Ankara Garnizonuna bağlı askerler, büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağı taşıyan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı izci grupları ile Başkentteki bazı okullardan gelen öğrenciler tören alanından geçtiler. Türk bayraklarının ve sancakların geçişinde protokolün tamamı ayağa kalkarak, bayrak ve sancakları selamladı.

Öğrencileri sırasıyla Kızılay görevlileri ve gönüllüleri, Polis Akademisi Boru ve Trampet Takımı önderliğindeki Polis Akademisi ve Polis Koleji öğrencileri, Kara, Deniz ve Hava Harp Okulu öğrencileri, Kara, Deniz, Hava ve Jandarma askerlerinden oluşan karma tabur, GATA Hemşirelik Yüksekokulu öğrencileri, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı izledi.

Geçit töreni, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, Kore ve Kıbrıs savaşlarında yer alan askerleri temsil eden tarihi bölük ve atlı tören kıtasının geçişiyle sürdü. TSK Armoni Mızıkası ve karma bandonun pisti terk etmesinin ardından, Genelkurmay Başkanlığı Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığına bağlı Mehteran Bölüğü ile Ankara Kulübü Seğmenleri tören geçişi yaptı.

Motorize polis birlikleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi motorize zabıta ekipleri, Kızılay'a ait araçların geçişini, Sivil Savunma araçlarının geçişleri izledi. Türk Kara Kuvvetleri'ne ait zırhlı araçlar, füze ve topçu birlikleri ile taarruz ve genel amaçlı helikopterler de geçişte bulundu.

Pistten Leopard-1 ve M-60 tanklarından birer bölük geçerken, UH-1, Cobra, Skorsky ve Couger helikopterleri de aynı anda pist üzerinden geçişlerini gerçekleştirdiler. Bunu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait F-16 ve F-4 savaş uçaklarının kollar halinde uçuşu takip etti. Cumhurbaşkanı Gül, tören geçişini Orgeneral Başbuğ ile birlikte ayakta izledi.

AKM Tören Alanı'ndaki resmi geçit, Cumhurbaşkanı Gül, devlet erkanı ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni ve alkışlarla izlenen, Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi ''Türk Yıldızları''nın gösterisi ile tamamlandı. Tören alanı ve çevresindeki binalar, Türk bayrakları ve Atatürk resimleriyle donatıldı. Tören alanında tarihteki Türk devletlerinin bayrakları da yer aldı. Başbakan Erdoğan'ın tören süresince konuk Pakistan Başbakanı Gilani ile zaman zaman sohbet ettiği görüldü.

BİNLERCE VATANDAŞ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla binlerce vatandaş Anıtkabir'i ziyaret etti. Ankara dışından otobüslerle gelen vatandaşların da bulunduğu çok sayıda kişi, Atatürk'ün kabrine kırmızı-beyaz karanfiller ve Türk bayrakları bıraktılar. Bazı vatandaşların dua ettikleri, saygı duruşunda bulundukları, bazılarının ise gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Ziyaretçi akını nedeniyle Anıtkabir'in her iki kapısı ile müze ve mozole önünde uzun kuyruklar oluşurken, vatandaşlar üstleri aranarak içeri alındı. Türk bayrakları ve Atatürk resimleri taşıyan vatandaşlar, Atatürk mozolesi, Misakı Milli Kulesi, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra fotoğraf çektirdiler. Bazı vatandaşların kırmızı ve beyaz renklerin ağırlıklı olduğu kıyafetler ile üzerinde ay ve yıldız ile Atatürk fotoğrafının bulunduğu giysiler giydikleri görüldü.

Her yaştan vatandaşlar Anıtkabir'in ziyaretçileri arasındaydı. Yaşlıların yanı sıra anne ve babalarıyla gelen ellerinde Türk bayrakları taşıyan minik ziyaretçiler de dikkati çekti.

Askerlerin nöbet değişimi de ziyaretçiler tarafından alkışlar eşliğinde yapıldı. Nöbet değişimi sırasında vatandaşlar askerlerin fotoğrafını çekti. Bazı vatandaşların Atatürk'ün silah arkadaşı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrine çiçek bıraktıkları görüldü. Bu arada, gösteri uçuşu yapan ''Türk Yıldızları'' da vatandaşlarca alkışlanarak, beğeniyle izlendi.

VATAN CADDESİ'NDE RESMİ GEÇİT TÖRENİ YAPILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. yıl dönümü nedeniyle İstanbul Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni düzenlendi. Geçit töreni, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın araç üzerinde halkın Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamasıyla başladı.

Vali Güler, İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesinin ardından yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 85. yıl dönümünü kutlamanın gururu ve coşkusu içinde olduklarını belirtti. Bu anlamlı günde Cumhuriyet'in kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı kahramanlarını ve aziz şehitleri rahmetle, gazileri de minnetle andıklarını dile getirdi.

Konuşmanın ardından çeşitli okullardan öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Daha sonra kentteki ilköğretim ve liseler arasında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Güler, Orgeneral Saygun ve Topbaş tarafından ödülleri verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü ekiplerince Ege yöresi halk oyunlarının sunulmasının ardından, çeşitli okulların halk oyunları gruplarınca gösteriler yapıldı. Tören, askeri bando eşliğinde, askeri birlik ve okulların flamaları ile asker ve sivil öğrencilerin resmi geçidiyle sona erdi.

Geçit töreninde, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait tank taburu, zırhlı araçlar, hava savunma sistemleri araçları, gösteri TIR'ları ve top bataryaları, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Komutanlığı birlikleri, çeşitli meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü personeli ve müdürlüğe bağlı araçlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi araçları ve metrobüs de yer aldı. Tören sırasında, F-16'lar ile askeri helikopter de havadan geçiş yaptı.

Geçit töreninde, ''Cumhuriyetimizin 85. Yılı Kutlu Olsun'', ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' ve ''Türkiye Çöl Olmasın'' yazılı afişler dikkat çekti. Törene, ellerinde Türk Bayrakları ve kırmızı balonlarla çok sayıda vatandaşın katıldığı ve geçiş sırasında grupları alkışladıkları görüldü. Tören boyunca alınan yoğun güvenlik önlemleri kapsamında, çevredeki bazı binaların çatılarına keskin nişancıların konuşlandığı dikkat çekti. Tören nedeniyle trafiğe kapatılan Vatan Caddesi, törenin tamamlanmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

MARMARİS'TE ''CUMHURİYET'E SAYGI'' GEÇİŞİ YAPILDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen ''19. Uluslararası Marmaris Yat Yarışları''na katılan 16 ülkeden 121 tekne, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile marşlar eşliğinde ''Cumhuriyet'e Saygı'' geçişi yaptı.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından düzenlenen yarışlara katılan tekneler, yat limanından geçip, Atatürk anıtı karşısında toplanarak, ''sevgi çemberi'' oluşturdu.

Türkiye, Rusya Federasyonu, Almanya ve Hollanda'nın da aralarında olduğu 16 ülkeden 121 tekne, astıkları Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile 10. Yıl ve Gençlik Marşları eşliğinde ''Cumhuriyet'e saygı'' geçişi yaptı. Yarışa katılan teknelerin 800 kişilik mürettebatından bir bölümünün ise ay yıldızlı tişörtler giydikleri gözlendi.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Başkanı Yalçın Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Yarışa katılan 121 yatın katılımıyla Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında (Cumhuriyet'e Saygı Geçişi) etkinliği düzenledik'' dedi.

Yarışa katılan yabancı yarışmacılara Türkler için bugünün ne denli önemli olduğunu anlattıklarını ifade eden Çetin, ''Yabancılar, böyle bir katılıma mecbur değillerdi. Bu törene katılmaları ve Türk bayrakları taşımaları bugüne gösterdikleri saygıyı gösteriyor. Türk teknelerinin katılımını bekliyorduk ama yabancı teknelerin de katılmasından mutlu olduk'' diye konuştu.

Bu arada, saygı geçişi sırasında Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve vatandaşlar tekneleri selamlayarak, alkışladı. Yarışın, ''açık deniz etabı'' ile devam edeceği bildirildi.

Yelkenlilerin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla vatandaşların ve turistlerin ziyaretine açılan donanma gemileri ''TCG Giresun Firkateyni'' ve ''TCG Gemlik Firkateyni''ni de selamladıkları görüldü.

CUMHURİYET BAYRAMI KKTC'DE DE KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. kuruluş yıldönümü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de (KKTC) törenlerle kutlandı.

Kutlamalar, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Türkekul Kurttekin ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Korgeneral Hilmi Akın Zorlu'nun tebrik kabulüyle başladı.

Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayındaki tebrik kabulüne, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu, Başbakan Ferdi Sabit Soyer, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral İsmail Serdar Savaş, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Kamil Başoğlu, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Abdullah Recep, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Şengün, bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti liderleri, dernek, kurum, kuruluş temsilcileri, üniversite rektörleri, devlet ve askeri üst düzey yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Tebrik kabulünün ardından, Lefkoşa Atatürk Anıtında tören düzenlendi. Buradaki törende, anıta çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Tören, anıt özel defterinin imzalanmasıyla tamamlandı.

Resmi geçit töreni ise Lefkoşa'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarında İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören birliklerinin denetlenmesinin ve halkın bayramının kutlanmasının ardından, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat bir konuşma yaptı.

CUMHURİYET BAYRAMI BAKÜ'DE DE KUTLANDI

Cumhuriyetin 85'inci yıldönümü, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği tarafından, 1918'de Türkiye'den gelen Kafkas İslam Ordusunda yer alan ve Azerbaycan'ın bağımsızlığı için şehit düşen Türk askerlerinin anısına dikilen Türk Şehitliğinde tören düzenlendi. Törene katılan Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Şehitliğe çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Büyükelçi Kılıç, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşının askeri bando eşliğinde okunmasından sonra Şehitlik özel defterine şunları yazdı:

"Ulu Önder Atatürk, kahraman Şehitlerimiz, Cumhuriyetimizin 85. yıldönümünü kutladığımız bugün, bize miras bıraktığınız Cumhuriyet'i can pahasına yazılan o şanlı tarihi ve bağımsızlık ruhunu heyecanla bu günlere taşımanın gururunu yaşıyoruz. Sizlerden aldığımız güç ve ilhamla 85 yıl boyunca muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak yolunda büyük ilerlemeler kaydettik. Türkiye, artık bölgesindeki gelişmelere yön veren ve dostluğu aranan uluslararası bir aktör haline gelmiştir. Ancak millet ve devlet olarak önümüzde daha kat edilecek mesafe, atmamız gereken adımların bulunduğunun bilincindeyiz. Ulu Önder Atatürk ve yol arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyeti yükseltmeye ve sonsuza kadar yüceltmeye devam edeceğiz.

Ulu Önder Atatürk ve kahraman Şehitlerimiz, Anadolu ve kardeş Azerbaycan topraklarını canından aziz bilen sizler bağımsızlığımızın ebedi simgesi olarak kalacaksınız. Manevi huzurunuzda bir kez daha şükran, saygı ve minnetle eğiliyoruz."

Silahlı Kuvvetler Ataşesi Tuğgeneral Fahri Kır, Büyükelçilik görevlileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı törende, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin askeri bandosunun milli marşlardan sonra Mehter Marşını da çalması büyük beğeniyle karşılandı.

Tören kapsamında Azerbaycan'ın bağımsızlığı için şehit olanlar anısına kurulan Şehitler Hiyabanı da ziyaret edilirken, katılımcılar şehitlerin kabrine çiçek bıraktı.

Büyükelçi Kılıç, daha sonra "Ebedi Meşale" anıtına çelenk koydu. Öte yandan Bakü'deki Atatürk Araştırma Merkezinde düzenlenen toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş süreci çeşitli açılardan ele alındı. Toplantıya Büyükelçi Kılıç'ın yanı sıra akademisyen ve bilim adamları katıldı.

CUMHURİYET BAYRAMI TÜRKMENİSTAN'DA DA KUTLANDI

Cumhuriyetin 85. yıldönümü, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta da coşkuyla kutlandı.

Bayram dolaysıyla Aşkabat Anadolu İlköğretim okulunda tören düzenlendi. Törene Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Hüseyin Avni Bıçaklı, büyükelçilik çalışanları, iş adamları, öğretmenler, öğrenci velileri, öğrenciler ve Türkmen vatandaşları katıldı. Büyükelçi Bıçaklı'nın Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başlayan tören, iki ülke milli marşlarının okunmasıyla devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Aşkabat Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ömer Kalay, Cumhuriyet'in ölüm-kalım savaşı sonucu kurulduğunu belirterek, "Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'i korumak, başta gençler olmak üzere hepimizin görevidir" dedi.

Törende konuşan Büyükelçi Bıçaklı, Türkiye ile Türkmenistan'ın eğitim alanındaki işbirliğinden bahsederek, ülkede bulunan Türk okullarında öğrenim gören Türk ve Türkmen gençlerinin iki ülke ilişkilerini daha da geliştireceğine inandığını söyledi. Daha sonra okul öğrencilerinin 10. Yıl Marşı eşliğinde sunduğu gösteri büyük alkış aldı. Türkmen öğrencilerden oluşan folklor ekibinin dans gösterisi de beğeni topladı.

Anadolu Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen Cumhuriyet ve Atatürk konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler, yazdıkları kompozisyon ve şiirleri okudu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Cumhuriyet Bayramı, ülkedeki özel Türk okullarında da törenlerle kutlandı. Aşkabat Büyükelçisi Hüseyin Avni Bıçaklı, bu akşam Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümü münasebetiyle resepsiyon verecek.

ÇİN'DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. kuruluş yıl dönümü, Çin'de coşkuyla kutlandı. Başkent Pekin'deki Türk Büyükelçiliği'nde Cumhuriyet Bayramı için verilen resepsiyona Çin'deki Türk vatandaşları ve yabancı misyon şefleri büyük ilgi gösterdi.

Büyükelçi Oktay Özüye tarafından verilen resepsiyonda misafirlere Türk mutfağından yemekler ikram edildi. Resepsiyonun düzenlendiği büyükelçilik salonu tarihi bir kalabalık yaşadı.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA ''CUMHURİYET SERGİSİ'' AÇILIRKEN, YOLCULARA DA TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI

Cumhuriyet'in 85. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Atatürk Havalimanı'nda ''Cumhuriyet Sergisi'' açıldı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'ndeki TAV Havalimanları Holding (TAV) Galeri'de açılan sergide, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün farklı dönemlerde çekilen ve az rastlanan resimleri yer alıyor.

TAV Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengi Vargül, Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. yılı kapsamında gerçekleştirdikleri sergiyle, yolculara geçmişten bugüne bir yolculuk yaptırdıklarını söyledi.

Vargül, ''Kurtuluş Savaşı'ndan Cumhuriyet'in ilanına kadar herkesi gururlandıran başarılarla birlikte, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'i ve sonrasında her alanda yaşanan yenilik hareketlerini fotoğraflarla anlatan sergi, İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa Havalimanı'nda da yolcularımızla buluşuyor'' dedi. Serginin açılışının ardından TAV çalışanlarınca tüm yolculara Türk Bayrağı dağıtıldı.

(AJANSLAR)