kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Vatandaş elektronikçilere akın etti

Giriş Saati : 29.10.2008 10:32
Güncelleme : 29.10.2008 22:06
Yeni Haber
Televizyonların TÜRKSAT 1C uydusundaki yayınlarının TÜRKSAT 3A uydusuna aktarılmasıyla yayınları uydu üzerinden alan ve alıcılarını ayarlayamayan vatandaşlar, elektronikçilere akın etti. Yoğunluk nedeniyle elektronikçiler alıcıların ayarlanması için 2 gün sonrasına randevu vermeye başladı.

* ADIM ADIM YENİ FREKANSLARI UYDU ALICISINA YÜKLEMENİN YOLLARI...

* İŞTE YENİ FREKANSLAR

Yeni yayın teknolojilerinden tam olarak faydalanmak, mevcudun çok daha üzerinde televizyon yayıncılığını hayata geçirmek, yüksek çözünürlükte HD yayınlarının ve yayıncılığın önünü açmak için TÜRKSAT AŞ Genel Müdürlüğü tarafından TÜRKSAT 1C uydusundaki yayınlar TÜRKSAT 3A uydusuna alındı.

Önceki gece itibariyle kanalların frekanslarının değiştirilmesiyle uydu alıcılarının ayarlarını değiştirmek durumunda kalan fakat ayarlayamayan vatandaşlar, elektronikçilerde uzun bir süre sıra beklemek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar ve tamirciler ise televizyon kanallarının bir gecede frekans değiştirmesinden yakındı.

Adana'da, uydu alıcısı satışı ve tamiri yapan bir işletmenin sorumlusu Mehmet Gümüş de, sisteme bir gecede geçilmesiyle yığılma yaşandığını kaydederek, 100 civarında uydunun ayarlanmak için beklediğini, yoğunluk nedeniyle vatandaşlara 2 gün sonrasına randevu verdiklerini söyledi.

Vatandaşların alıcılarını ayarlayabilmeleri için yayın yapan TÜRKSAT'ın Promo kanalındaki tarifi anlamakta güçlük çektiklerini belirten Gümüş, ''bundan dolayı birçok kişi elektronikçilere akın etti. Fakat bir alıcının ayarlanması ortalama 15 dakika ile bir saat arasında zaman alıyor'' dedi.

(AA)