kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TÜRKİYE BU YIL EV SAHİBİ... Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan bu yıl ev sahibi olarak katılacağı toplantıda dünya ve bölgesel krizin etkilerini tartışacak.

Dünya krizle İstanbul'da yüzleşecek

29.10.2008
İstanbul'da yapılacak finansal krizin ilk bölgesel toplantısı Dünya Ekonomik Forumu'nda siyasetçiler ve işadamları krizi masaya yatıracak..
Dünya Ekonomik Forumu (WEF)'in ilk 'Avrupa ve Orta Asya' toplantısı 30 Ekim - 1 Kasım 2008 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek. Dünya çapında etkileri görülmeye başlayan küresel finansal krizin ilk bölgesel WEF toplantısı olma özelliği taşıyan organizasyonda "Ortak bir gelecek tanımlamadaki zorluklarla yüzleşmek" temasıyla bir dizi toplantı gerçekleştirilecek. 'Krizden doğan iş olanakları', 'jeopolitik hareketler ve siyasi işbirliğinde güveni yeniden inşa etme', 'enerji ve kaynak güvenliği', 'Orta Asya: işbirliği çerçevesini ve dünyadaki yerini yeniden tanımlamak', 'Türkiye ve ülkenin bölgedeki liderlik rolü: Avrupa, Asya ve Ortadoğu arasında köprü olması' konularının konuşulacağı toplantılara Arnavutluk, Kırgızistan, Karadağ, Pakistan, Gürcistan, Afganistan, Kosova, Letonya olmak üzere dokuz devlet ve hükümet başkanı ile 21 bakan katılacak. Toplantıya Türkiye'den ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren, Dışışleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in katılması bekleniyor.