kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren

Müteahhitler: İnşaat sektörü krize karşı panzehirdir

29.10.2008
Başbakan Erdoğan'ın, "ümük sıkma planı" olarak nitelediği olası IMF reçetesine ilk tepki müteahhitlerden geldi. Yeni ekonomik program için yatırımları kısılması dahil sert önlem beklentisine karşın çıkan Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "İnşaat sektörü, ekonomik büyümeyi sağlama, refahı ülke sathına yayma ve terör belasına çözüm üretme gücüyle gerçek bir kriz panzehiridir. Yatırımlar durmasın" dedi. Eren, Müteahhitler Birliği Başkan Vekilleri Emin Sazak (Yüksel İnşaat), Adnan Çebi (Makyol), Emre Aykar'la (Yapı Merkezi) ile düzenlediği değerlendirme toplantısında özetle şunları söyledi:

KRİZİN PANZERİHİYİZ: Küresel kriz, üretimde gerileme, artan işsizlik, yoksulluk ve sosyal patlama riski taşıyor. Türkiye'nin, küresel krizi en az hasarla atlatabilmesi için istihdam yaratma kapasitesi yüksek, sabit sermaye yatırımlarına yönlendirebilen sektörlere özellikle önem vermesi gerekiyor. İnşaat sektörü, bu sektörlerin başında geliyor. İnşaat sektörü, gerçek bir kriz panzehiridir.

HÜKÜMET BİZİ İHMAL ETMESİN: Krize çare üretmek için çeşitli sivil toplum kuruluşları ile toplantılar yapılmasına karşın inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya gelinmemesinden üzüntü duyuyoruz.

TOKİ KONUTLARI GERİ ALSIN: Dar gelirli vatandaşların evlerinin haciz yoluyla bankalara geçmemesi için. TOKİ, sattığı konutları geri alıp, vatandaşa ana parasını ödeyebilir.