kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP ve DSP'den Gül'e boykot

Giriş Saati : 29.10.2008 15:20
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla TBMM'de kutlamaları kabul etti. Devletin zirvesini bir araya getiren bu törene CHP ve DSP Cumhurbaşkanı Gül'ü protesto etmek amacıyla katılmadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla TBMM'de kutlamaları kabul etti. Törende İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, kutlamaları kabul etti. TBMM'deki törenleri CHP boykot ederken, komutanlar da hazır bulundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Kuvvet Komutanları törenlere kılıç kuşanarak geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Orgeneral Başbuğ tören öncesinde TBMM Başkanı Köksal Toptan'la bir süre sohbet etti.

Devletin zirvesini buluşturan törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, TBMM'de temsil edilen CHP'nin dışındaki siyasi partilerin grup başkan vekilleri ve milletvekilleri başta olmak üzere devlet protokolü katıldı. Törende DTP'yi Ahmet Türk'ün dışında TBMM İdare Amiri Sırır Sakık ve DTP'li milletvekilleri temsil etti.

Gül, aralarında İngiltere, Irak ve Yunanistan Büyükelçilerinin de bulunduğu Türkiye'de görev yapan büyükelçilerin kutlamalarını da kabul etti.

CHP BU KEZ TAM KADRO KATILMADI

TBMM'deki törenlere, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve milletvekilleri boykot ederek, Meclis'teki törene katılmadı. Geçen yıl TBMM'de gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı törenlerine CHP'den az sayıda milletvekili katılırken, bu yılki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına CHP'den katılım olmadı. Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu ve TBMM'nin CHP'li idare amirleri de törenlere katılmadı. Antalya milletvekili Atilla Emek'in gelmesine rağmen törenlere katılmaması yanlışlıkla geldiği yorumlarına neden oldu. Törenlere DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de katılmadı.

BU BAYRAM CUMHURBAŞKANININ DEĞİL, CUMHURİYET BAYRAMI

TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP'lilerin bu yıl tam kadro törene katılmayışlarını ise, "CHP'lilere sorun. Makul bir yanıtları olacaktır sanırım. Bu konuda bir şey bilseydim sizlere söylerdim. Bu bayram Cumhurbaşkanının değil, Cumhuriyet Bayramı" diye değerlendirdi.

GÜL, GAZETECİLERİN BAYRAMINI KUTLADI

Gül, devlet erkanının tebriklerini kabul ettikten sonra gazetecilerin de bayramını kutladı. TBMM'ye gelişinde askeri törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, kutlamaların ardından yine askeri törenle Meclis'ten ayrıldı.

(ANKA)