kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sunexpress kış sezonunda uçuşlarını artıracak

Giriş Saati : 25.10.2008 15:36
Güncelleme : 25.10.2008 17:10
Yeni Haber
Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress'in kış tarifesinde, iç ve dış hat uçuş hattına 5 yeni nokta ekleneceği bildirildi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, SunExpress, 29 Ekim Çarşamba günü başlayacak kış tarifesi kapsamında, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'ndan Frankfurt, Münih, Amsterdam ve Samsun'a, İzmir'den ise Viyana'ya yeni seferler düzenleneceği kaydedildi.

Açıklamada, SunExpress'in kış tarifesinde Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Frankfurt'a pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar günleri, Münih'e salı, perşembe ve cumartesi günleri, Amsterdam'a perşembe ve pazar günleri seferler gerçekleştirileceği belirtildi.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı ile Samsun arasındaki iç hat seferlerinin de pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün gerçekleştirileceği aktarılan açıklamada, İzmir ile Viyana arasındaki uçuşların da perşembe günleri yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, SunExpress kış tarifesi kapsamında dış hatlarda Antalya'dan Amsterdam, Basel, Berlin, Bremen, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Friedrichshafen, Graz, Hamburg, Hanover, Karlsruhe, Köln, Leipzig, Linz, Muenster, Münih, Nurmberg, Rostock-Laage, Saarbrücken, Salzburg, Stuttgart, Viyana ve Zürih'e; İzmir'den Amsterdam, Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hanover, Köln, Münih, Nuremberg, Stuttgart, Viyana ve Zürih'e; İstanbul'dan ise Amsterdam, Berlin, Frankfurt, Köln, Münih ve Hanover'e sefer düzenleyeceği ifade edildi.

İç hatlarda mevcut uçuşların yanı sıra İzmir'den Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kars, Kayseri, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van'a; Antalya'dan Adana, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Trabzon ve Van'a; Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan ise Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Kars, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van'a aktarmasız seferler düzenleyeceği belirtilen açıklamada, ayrıca Bursa ile Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, İzmir ve Antalya arasındaki karşılıklı uçuşların devam edeceği bildirildi.

SunExpress'in bilet fiyatlarının, vergi, servis ücreti ve yakıt harcı dahil iç hatlarda 49 YTL, dış hatlarda ise 49 avrodan başladığı bildirilen açıklamada, uçak bileti satışlarının acentelerin yanı sıra, 444 0 797 den ve www.sunexpress.com internet adresi aracılığıyla gerçekleştirildiği anımsatıldı.

Kış tarifesiyle ilgili açıklama yapan SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say da 2008'de iç ve dış hat uçuşlarında önemli büyümeler elde ettiklerini, İzmir ve Antalya'dan sonra, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'ndan uçuşların başlamasıyla Türkiye'nin en yaygın uçuş ağını sunan özel hava yolu şirketi olduklarını belirtti.

Say, kış sezonunda birçok hava yolu şirketinin dış hat uçuşlarını azaltırken, kendilerinin İstanbul'dan 4 ve İzmir'den 1 yeni destinasyon eklediklerini ve yeni dönemde de yolculara Avrupa standartlarında kaliteli hizmeti, en ekonomik yoldan sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

(AA)