kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Her yükü kaldırırım

Giriş Saati : 25.10.2008 22:28
Güncelleme : 25.10.2008 22:44
Yeni Haber
Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Bursaspor'u 5-2 yendikleri maçta teknik anlamda iyi oynadıklarını söyledi.

Aragones, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Bursaspor maçında geri dönüşleri daha iyi yaptıklarını ifade ederek, Teknik anlamda iyi oynadık, geri dönüşleri daha iyi yaptık, topu kaybettiğimiz zaman hızlı bir şekilde gelip, onlara fazla pozisyon tanımadık. Eskiden yaptığımız uzun pasla çıkmaları aza indirdik dedi.

Arsenal maçında geri dönüşleri yapamadıklarını anlatan Aragones, Bunları söylememize rağmen, Arsenal maçında geri dönüşleri gerçekleştirememiştik. Ona rağmen 7-8 net gol pozisyonu bulmuştuk. Arsenal 6-7 pozisyona girip, 5 inde gol buldular. Biz de gol pozisyonu bulduk, ama değerlendiremedik diye konuştu.
İspanyol teknik adam, İlk kez ligde iki maç üst üste kazandınız. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz? sorusunu, (Bu takımı mayısta göreceğiz) demiştim. Aldığımız galibiyetlerden çok memnunum. Ligin uzun olduğunu bildiğimiz için mayısta gazetecilerle tekrar konuşmak isterim şeklinde yanıtladı.

Aragones, bir gazetecinin, Medyaya kırgın mısınız? sorusu üzerine şunları söyledi:

Basına kırgınlığım söz konusu değil. Basının yaptığı iş kendi işi, Bugün Arsenal maçından çok da farklı oynamadık, o gün 5 gol yemiştik. Bütün basın işler kötü gittiği zaman beni, başkanı, takımı eleştiriyor. İşler iyi olunca daha farklı oluyor. Bu da gazetecilerin işi. Basını tanıdığım için bu durumlar beni fazla etkilemiyor. Benim yeterince geniş omuzlarım vardır. Her yükü kaldırırım.

Aragones, bu sezon ilk kez forma giyen Deivid in takımın en önemli oyuncularından biri olduğunu belirterek, Sakatlığını atlattı ama kafasından henüz tam atamadığı için bazı pozisyonlarda istediği şeyleri gerçekleştiremiyor. Attığı golün onun için moral olduğunu düşünüyorum diyerek sözlerini
tamamladı.

AYBABA: ANTRENMANDA BİLE BÖYLE GOLLER YEMİYORUZ

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, ligde 5 galibiyet aldıklarını hatırlatarak, Son iki haftadır bu görüntümüzden tamamen uzağız dedi. Aybaba, kazandıkları 5 maçta takım ruhu içinde hareket ettiklerini ifade ederek, Son iki haftadır bu özelliklerimizi kaybetmeye başladık. O yüzden bugünden itibaren hemen kampa gireceğiz ve hafta içerisinde oynayacağımız Eskişehir maçına tekrar eski halimize gelmeye çalışacağız diye konuştu.

Takımdaki bazı oyuncularla ilgili yaptırımlar uygulayacağını vurgulayan Samet Aybaba, şöyle konuştu:

Biliyorsunuz bizim ülkemizde iki tane maç oynayıp, 2-3 gol atan oyuncu dünya gündemine geliyor. Bu oyunculardan da artık yeteri kadar verim alamıyoruz. Ayakları yere basmıyor. Biz Anadolu takımları olarak bunu hep yaşıyoruz. Hep Yapmayın bunlar daha çok genç, çok çalışmaları lazım diyoruz. Elimizde yetiştirebildiğimiz birkaç oyuncumuzu da bu şekilde erken kaybediyoruz. Takımımız bundan önceki oynadığı seviyeye gelmek zorunda. Bazı oyuncular ile ilgili kafamda bazı yaptırımlar var ve bunları uygulayacağım. Onların ayaklarını yere basmalarını sağlayacağım. 5 galibiyet bizim takıma yetti, rahatladılar. Tekrar 5 galibiyet alan ve iyi oynayan takım haline geleceğiz. Biz antrenmanda bile böyle goller yemiyoruz. Bu kadar basit goller yerseniz, maçta paylaşılmış oyuncuları bu kadar rahat bırakırsanız bu sonuç normaldir.

Bursasporlu futbolcu Mustafa Sarp ise maçta Alex in sarı kart gördüğü penaltı pozisyonda hakemin doğru karar verdiğini savundu. Mustafa Sarp, Ben de pozisyonu hakemle aynı açıdan gördüm. Alex kendini yere attı ve karar doğrudur dedi.

Fenerbahçe nin kötü gidişinin kimseyi aldatmaması gerektiğin kaydeden Mustafa Sarp, Fenerbahçe büyük bir camia. Biz de bu skoru istemezdik. Maçın başında yediğimiz gol düzenimizi bozdu. Ancak ilk yarının sonuna kadar çok iyi bir performans gösterdik ifadesini kullandı.

FENERBAHÇE ASBAŞKANI ALİ KOÇ: "BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN"

Fenerbahçe'nin, 5 - 2 kazandığı maçtan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, bu maçla beraber çıkışa geçtiklerini belirterek, ''Bizi izlemeye devam eden.'' dedi.

Asbaşkan Ali Koç, açıklamalarını şöyle sürdürdü; "Ben bu akşam futbolcularımızı geçmiş haftalara nazaran çok daha farklı gördüm. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz ruhuyla mücadele ettiler. Tribünlerde de bu yağmura rağmen inanılmaz bir destek vardı ve takımımızın ihtiyacı olan patlamayı bu maçta gerçekleştir. Nasıl ki işler iyiye giderken bir iki kötü sonuçla her şey kötüye gitmeyecek diyorsak, bir iki iyi sonuçla da her şey düzelmiş sayılmaz ama bizim takımımız iyi bir yolda. 3-4 hafta içinde de seriye bağlayabilirsek her şey güzel olacak inşallah. Top yuvarlaktır. Londra'da alabileceğimiz bir galibiyetle Şampiyonlar Ligi'ndeki iddiamızı da sürdürebiliriz ama olmasa da taraftar bu takıma olan desteğini devam ettirmeli. Bursaspor galibiyetiyle beraber çıkışa geçeceğimizi umuyorum. Bizi izlemeye devam edin."

ŞEKİP MOSTUROĞLU: "BİZİM TAKIMIMIZIN KALİTESİ BELLİ"


Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ise Bursaspor ile oynadıkları maç sonrasında açıklamalarda bulundu. Mosturoğlu, hakemleri eleştirerek, şunları söyledi; "Bizim takımımızın kalitesi belli. Bu durumda olmamamız gerekiyordu. 2 hafta üst üste alınan galibiyetler ilaç gibi geldi. Umarım bu durum sürer. Bu nokta bizim için çok önemli bir noktaydı ve bu noktayı kazasız atlatmak önemliydi. Özellikle şunu söylemek istiyorum. Değişen federasyonla birlikte biz hakem hatalarını hiç dile getirmedik. Canımız çok yanmasına rağmen yöneticilere güven duyduğumuz için bu durumları gündeme taşımadık ama bugün hakemin çok kötü bir maç yönettiğini düşünüyorum. Özellikle maçın ilk yarısında bir gol ve bir penaltımız verilmedi. Bu durum da kazanacağımız bir maçı tehlikeye atabilirdi, tribünde istenmeyen olaylar olması durumunda gelecek haftaki Galatasaray maçı öncesinde sahamız kapanabilirdi. Hakemler için hep 'İç saha takımına ezilmeyin' söylentisi dolaşıyor ama her şeyden önce adil olmak zorundalar. Bu sezonda da çok ilginç hakem hataları var. Antep maçında 0-0'ken verilmeyen penaltımız, Sivas maçında da 1-0 öndeyken ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmayan golümüz var. Az önce de söyledim. Edu'nun ayağı çatladı ama hakem faul vermedi. Alex'in yediği tekmeyle omzu çıktı hakem o pozisyonda faul vermedi. Emre'nin de yediği tekmelerin ardından sakatlık geçirdi. Belki de Milli Takım'ın bu yüzden puan kaybetti. Sonra da Emre'ye kronik sakat, sakatlığı nüksetti diyorlar. Biz hakem hatalarının sürekli bize değil, kimseye tekrar etmemesini istemiyoruz. Bu konuda mutlaka bir önlem alınmalı."

Öte yandan bu sezon ilk kez Fenerbahçe forması giyen ve ilk maçında golle tanışan Deivid ise, ''Sakatlığım geçti, ilk kez forma giydiğim için mutluyum. Sahaya çıkarken daha önce hayatını kaybeden annemin yanımda olduğunu düşündümk ve bu duygularla sahaya çıktım. Yağmurlu bir havada sakatlanmıştım, yine yağmurlu bir havada sahalara döndüm. Gol attığım için de mutluyum.'' dedi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Beşiktaş 8 5 3 0 15 6 18
2 Ankaraspor 8 5 1 2 15 7 16
3 Trabzon 7 5 1 1 11 8 16
Tümünü göster...
4 Sivas 8 4 3 1 13 7 15
5 Bursa 8 5 0 3 14 14 15
6 Galatasaray 7 4 2 1 17 6 14
7 Gaziantep 7 4 1 2 11 8 13
8 Fenerbahçe 8 4 0 4 16 13 12
9 Kayseri 7 3 2 2 7 4 11
10 Konya 7 3 1 3 9 12 10
11 Eskişehir 7 2 3 2 7 8 9
12 G.Birliği 8 2 3 3 10 13 9
13 Denizli 8 2 2 4 10 14 8
14 Hacettepe 7 2 1 4 5 10 7
15 İ.B.B. Spor 7 1 3 3 5 8 6
16 Ankaragücü 7 1 2 4 6 12 5
17 Antalya 7 0 1 6 9 17 1
18 Kocaeli 8 0 1 7 7 20 1
Haftanın Maçları
8. Hafta
 Beşiktaş 1  
  Sivas 1  
 Denizli 2  
  G.Birliği 2  
 Ankaraspor 4  
  Kocaeli 0  
 Fenerbahçe 5  
  Bursa 2  
 Antalya -  
  Hacettepe -  
 Ankaragücü -  
  Kayseri -  
 Konya -  
  İ.B.B. Spor -  
 Trabzon -  
  Gaziantep -  
 Eskişehir -  
  Galatasaray -  
Haftanın Maçları
8. Hafta
 Beşiktaş Sivas Cuma 20:00  
 Denizli G.Birliği Cumartesi 14:00  
 Ankaraspor Kocaeli Cumartesi 14:00  
 Fenerbahçe Bursa Cumartesi 19:00  
 Antalya Hacettepe Pazar 14:00  
 Ankaragücü Kayseri Pazar 14:00  
 Konya İ.B.B. Spor Pazar 14:00  
 Trabzon Gaziantep Pazar 16:00  
 Eskişehir Galatasaray Pazar 19:00  
14:00
Denizlispor - Gençlerbirliği
Turkcell Super Lig
14:00
Ankaraspor - Kocaelispor
Turkcell Super Lig
19:00
Fenerbahçe - Bursaspor
Turkcell Super Lig (LİG TV)