kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Can Akın Çağlar

'Krizlere antrenmanlı ülkeyiz doğru yönetirsek güçlü çıkarız'

24.10.2008
Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, ekonominin oturduğu mali, finansal ve siyasi ayaklarda problem bulunmadığı için çok karamsarlığa gerek olmadığını söyledi..
Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Türkiye'nin kriz psikolojisini doğru yönetebilmesi halinde küresel ekonomik dalgalanmadan güçlenmiş çıkabileceğini söyledi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın kentin gelişimiyle ilgili düzenlediği toplantıda konuşan Çağlar, Amerika'dan başlayıp tüm Avrupa'yı saracak şekilde yayılan olumsuz gelişmelerden, Türkiye'nin de etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi ve her alanda dünya ile rekabet eden bir ülke olarak, global gelişmelerden etkilenmemenin söz konusu olamayacağını vurgulayan Can Akın Çağlar, "Tabii ki bu dalgalanmalar Türkiye'yi az ya da çok etkileyecek" dedi. Karar alıcıların, yöneticilerin, işadamlarının, uygulayıcıların kararlı davranışlarıyla etkinin şekilleneceğini kaydeden Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, "Biz krizlere alışkın bir toplumuz. Aşağı yukarı 4-5 yılda bir ya dış dünyadan ithal ettiğimiz ya da kendi ürettiğimiz krizlerle boğuştuğumuz için bu sıkıntılı döneme bir parça antrenmanlı girdiğimizi ifade edebilirim" diye konuştu.

KRİZ PSİKOLOJİSİ YÖNETİMİ
2001'deki krizde, ekonominin oturduğu mali, finansal ve siyasi ayaklarda problem yaşandığına işaret eden Çağlar, şu görüşleri dile getirdi: "Şu anda bu 3 ayakta bir problem bulunmamasından ötürü çok karamsar ve tedirgin olmaya gerek yok. Bu 3 ayaktaki güveni bir parça bütün herkese doğru anlatabilirsek, bir parça kriz psikolojisini doğru yönetebilirsek biz bu dalgalanmadan, dünyada güvenli liman haline gelip, güçlenmiş olarak çıkarız diye düşünüyorum. Bu sebeple herkese çok ciddi görev düşüyor." Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım da, kentin ekonomik yönden kalkınması için yaptıkları çalışmalara kriz sürecinde de ara vermeden devam edeceklerini bildirdi.
Haberin fotoğrafları