kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

24.10.2008
Türkiye'nin etkin KOBİ'leri seçildi
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) uluslararası sivil toplum kuruluşu Endeavor ile birlikte düzenlediği "Etkin Girişimci" seçimlerinin Türkiye sonuçları belli oldu. Ceylan Intercontinental Otel'de düzenlenen bir basın toplantısı ile basına tanıtılan Türkiye adayları şu isimlerden oluşuyor: Hamdi Güneş (Adalya Tarım-Antalya), Hamdi Özkardeş ve Aşkın Ayçelep (Master Slide-İzmir) Aynur Süleymanoğlu (Renk Yolu-Silivri), Şebnem Karasu (Steamlab-İzmir) TÜRKONFED Başkanı Celal Beysel, bu seçimin Türk KOBİ'lerinin uluslararası standartlara uyumu açısından önemli bir basamak oluşturduğunu söyledi.

Benzin litre fiyatı 8-9 kuruş arttı

Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzin, gazyağı, motorin, kırsal motorin, fuel oil 4 (kalorifer yakıtı), fuel oil 5 ve fuel oil 6'ya zam yapıldı. 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı İstanbul, Ankara ve İzmir'de 3.19-3.21 YTL ye yükseldi. Motorinin litre fiyatı ise Ankara'da 2.90-2.92'ye, İstanbul'da 2.85- 2.87 YTL çıktı.

İslam ülkeleri gıda krizini tartıştılar
İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 24. toplantısı sona erdi. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, yoksul nüfusun çoğunluğu oluşturduğu İslam ülkelerinde ortaya çıkan gıda darlığı ve fiyat yükselişlerinin, yoksul ailelerin sayısının daha da artmasına yol açtığını belirterek, enerji fiyatlarındaki dalgalanmalar düşünüldüğünde karşılaşılan sıkıntıların artık neredeyse yoksulların hayatlarını tehdit etmeye başladığını, bu noktada gıda krizi konusunun toplantı sırasında üye ülkeler arasında etraflı biçimde tartışılmasının son derece yararlı olduğunu aktardı.