kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Zengin kulüp patronları da futbolu krizden kurtaramıyor

24.10.2008
'Dünyanın Futbol Ligi' olarak adlandırılan İngiltere Premier Ligi'nde sponsorluk ve yayın gelirlerinin azalması finansal yapıyı tehdit ediyor..
Küresel kriz nedeniyle birçok ülke resesyon korkusu yaşıyor. Ama şu anda etkilenen bir sektör var. O da spor. Avrupa, ABD ve Asya'da etkileri olacak krizde temel endişe sponsorluk gelirlerinin azalması ve finansal yapının sağlamlığının bozulması. Medya gelirleri ve bilet satışlarının azalması da diğer korkulan noktalar arasında.

ÜÇ MİLYAR DOLAR BORÇ
Avrupa'da büyük serveti olan kişilerce satın alınmamış futbol takımlarının ekonomik anlamda darboğaza düşebileceği konusunda korkular var. İngiltere Futbol Ligi de en çok zarar görenlerden biri olacağa benziyor. Chelsea Kulübü Başkan Bruce Buck 2009'da mali kriz ile başa çıkmanın yollarını bulmak zorunda olduklarını söylüyor. "Abramovich'in yardımlarına rağmen gelirlerini arttırmanın ve maliyetleri kısmanın yollarını bulmamız gerekiyor" diyen Buck, krizden etkilenmemenin mümkün olmadığını söylüyor. FA Başkanı David Triesman İngiltere futbolunda toplam olarak 3 milyar dolar borç olduğunu söylüyor. İngiltere'de sorun yaşayanların başında Manchester United var. Manchester United ABD'de kurtarma planına dahil edilen American International Group ile 56.5 milyon dolarlık anlaşma imzalamıştı. Liverpool 442 milyon Euro maliyeti olacak yeni zemininin yapımını askıya aldı. West Ham United kulübü ise şu anda forma sponsoru olmadan maçlara çıkıyor. Newcastle United da durum neredeyse aynı. Şirket İngiliz hükümeti tarafından kurtarılan Northern Rock firmasının forma sponsorluğunu az kalsın elinden kaçırıyordu.
Haberin fotoğrafları