kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

25.10.2008
Chrysler eleman azaltıyor
Cerberus Capital'in sahibi olduğu ABD'nin üçüncü büyük otomotiv devi Chrysler küresel krize karşı önlem olarak maaşlı elemanlarının yüzde 25'ini işten çıkaracağını açıkladı. Chrysler, General Motors ile birleşme için görüşüyor.

Rusya krize karşı ek önlemler aldı
Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, Merkez Bankası'nın borsadaki hisse senedi operasyonlarındaki yetkilerini genişletti. Bankalardaki birikimlerin korunması için de Banka Hesapları Sigorta Ajansı'na 200 milyar rublelik (8 milyar dolar) kaynaktan yararlanabilmesine olanak tanındı. İflas eden bankalardaki birikimlerin 26 bin doları sigortadan tahsil edebilecek.

Almanya stratejik fona karşı çıktı
Alman hükümet sözcüsü Thomas Steg, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin yerli sanayiyi korumak için stratejik bir fon kurma tasarısından önceden haberli olmadıklarını ve benzer bir girişim düşünmediklerini söyledi. Steg, AB üyesi esi ülkelerin, alacakları ek önlemlerle bloğun rekabet kurallarını ihlal etmemesi gerektiğini kaydetti.

Greenspan günah çıkardı
ABD Merkez Bankası Fed'in efsanevi eski başkanı Alan Greenspan, ABD'yi ve dünyayı sarsan mevcut finans krizinin patlak vermesinde kısmi sorumluluğu bulunduğunu kabul etti. Temsilciler Meclisi Denetleme ve Reform Komitesi'nin özel oturumunda konuşan Greenspan, Fed başkanıyken karşı çıktığı finans sektörüne denetimler getirilmesine destek verdi.

Petrol 65 doların altına geriledi
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) petrol fiyatlarındaki düşüşü önlemek için üretimi 1 Kasım'dan itibaren 1.5 milyon varil kısma kararı aldı. OPEC'in kararı petrol fiyatlarını etkilemedi. ABD ham petrolünün variliı 3.23 dolar düşerek son 16 ayın en düşük seviyesi olan 64.61 dolara indi. Londra Brent tipi petrolün varili de 3.42 dolar gerileyerek 62.51 dolar oldu.

S&P, Ukrayna'nın notunu düşürdü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's, Ukrayna'nın kredi notunu B+'dan B'ye düşürdü. Görünümün negatif olduğu açıklandı. Kararın, düşen büyüme oranları ve artan döviz kuru risklerini yansıttığı belirtildi.