kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kart ücretinde tüketici haklı bulundu

Giriş Saati : 25.10.2008 16:19
Güncelleme : 25.10.2008 17:10
Yeni Haber
Bankaların kredi kartı kullanım ücreti kesintilerine yargıdan bir ret kararı daha çıktı. Kastamonu Asliye Hukuk Mahkemesi, bankanın müşterisinden böyle bir kesinti yapmaya hakkı olmadığına hükmetti.

Kastamonu İsfendiyarbey İlköğretim Okulu'nda memur olarak çalışan Erol Kaçakoğlu (32), kullandığı kredi kartından aidat kesen bankayı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne şikayet etti. Kurul'un haksız bulduğu banka, konuyu mahkemeye taşıdı. Davaya tüketici mahkemesi sıfatıyla bakan Kastamonu Asliye Hukuk Mahkemesi de Kaçakoğlu'nu haklı buldu. Kararı doğum gününde öğrenen Erol Kaçakoğlu, "Bu doğum gününde almış olduğum en güzel hediyerlerden biri oldu." dedi.

Kaçakoğlu, şikayet başvurusunda sadece taksit kart sözleşmesine imza attığını, kredi kartını kendisinin talep etmediğini, isteği dışında bankanın sözleşmeye imza attırmadan gönderdiğini vurguladı.

Bir bankanın sunduğu taksit kart adı altındaki hizmetinden faydalanmak isteyen Erol Kaçakoğlu, bankanın ayrıca kendi isteği dşında gönderdiği kredi kartını da kullanmaya başladı. Yıl sonunda kredi kartı hesabından 25 YTL'lik ücret kesildiği görünce konuyu tüketici hakem heyetine taşıdı. Heyet, Kaçakoğlu'nu haklı bulunca banka konuyu yargıya götürdü. Ancak mahkeme de kart aidatı ücretini haksız buldu ve tüketiciye geri ödenmesine hükmetti.

Davanın Harçlar Kanunu gereğince alınması gerekli harcın peşin alındığından yeniden alınmasına yer olmadığına kesin olarak karar verdi. Kararda şöyle denildi:

"Tüm dosya kapsamı incelenmesinde, davacı banka tarafından müzakere ekinde gönderilen sözleşmenin incelenmesinde harf puntolarının okunmayacak kadar küçük olduğu görülmüş, davalı lehine davanın reddine karar vermiş ve hüküm tesis olunmuştur. Davacının yapmış olduğu itirazın reddine, Harçlar Kanunu gereğince alınması gerekli harcın peşin alındığından yeniden alınmasına yer olmadığına kesin olarak karar verildi."

(CİHAN)