kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Terör ülkenin bütünlüğünü tehdit etmeye başladı"

Giriş Saati : 25.10.2008 17:20
Güncelleme : 25.10.2008 17:46
Yeni Haber
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin terörün yeni bir tehdidi ile karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Çeşitli açılışlar yapmak üzere Edirne'ye gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Şükrüpaşa Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parkın açılışında halka hitap etti. Konuşmasının önemli bir bölümünü terör tehdidine ayıran Baykal, terörün ülkenin birlik ve bütünlüğünü tehdit etmeye başladığını söyledi. Baykal şunları söyledi:

"Terör sorunu Türkiye'de tekrar birden bire tehlikeli bir nitelik kazanmaya başladı. Artık sadece çocuklarımızı, masum insanlarımızı, askerlerimizi mayınla, tuzakla vurarak öldürmenin ötesinde bir terör uygulamasına geçtiler. Ülkemizin, vatanımızın pek çok yerini bir çeşit ayaklanma ile tehdit eder noktaya geldiler. Terör çok ciddi bir sorun olmaya başladı.

Ağzımızın tadı kaçmaya başladı. Huzurumuz kaçtı. Ülkemizi tekrar çalkantıya, sarsıntıya sürüklemek isteyenlere karşı meydan boş bırakıldı. Bir süreden beri bu gelişmeyi zaten uyarıyorduk. Bunu önleyin diyorduk ama maalesef gerekli tedbirler zamanında alınmadı."

Bugünkü hükümete yönetimin sıfır terörle teslim edildiğini savunan Deniz Baykal, şimdi ise terörün ülkeyi tehdit eden bir tehlike haline geldiğine dikkat çekti. Bu konuda gerekli mücadelenin zamanında kararlıkla yapıldığını söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Baykal, "Anlamsız tartışmalar teşvik edildi. Etnik ayrışmalar kışkırtıldı. Birilerinin sırtı sıvazlandı. Teröre tavizler verildi. Onların gözüne girilmek istendi. Onların desteği alınmak istendi. Bunun sonucunda sorun çok ciddi bir nitelik kazanmaya başladı. Bir terör tehdidi ile karşı karşıyayız. Hepimizin yüreği kan ağlıyor. Zaman zaman karakollarımız basılıyor. Evlatlarımız şehit ediliyor. Gerekeni yapamamanın ızdırabını yaşıyoruz. Böyle bir tablo içindeyiz. Etnik ayrışma, ırka ve etnik kökene yönelik bizi birbirimize düşürme tertipleri yürütülüyor." diye konuştu.

Amerika'da başlayan ve dünyayı saran ekonomik krizin Türkiye'yi de etkilemeye başladığını anlatan Baykal, dramatik bir tablo ortayakoydu:

"Türkiye'miz güç bir dönemin içinden geçiyor. Sıkıntılı günler yaşıyoruz. Ekonomide çok ciddi sorunlarımız var. Bir kriz yaşıyoruz. Ekonomi allak bullak oldu. Dolar ve avronun değeri aldı gitti. Ekonomi ciddi bir şekilde sarsıntı içinde. Bankalar kredi almada her türlü sıkıntıyı çıkarıyorlar. Kredi açamaz hale geldiler. Çark dönmüyor. İşsizlik tehlikeli bir şekilde yaygınlaşıyor. Önümüzdeki dönem işsizlik belki daha da artacak. Çiftçimiz büyük bir bunalım içinde. Emeğinin karşılığını alamıyor. Mazot gübre almış başını gidiyor. Ancak çiftçinin kazandığı para masrafını dahi karşılamıyor. Bu durum bizi tedirgin ediyor. Herkes birikiminin eridiğini görüyor. Dışarıya borçlanan işadamını borcunun katlandığını görüyor. Yatırım yapmak isteyen yatırım yapamaz hale düşüyor. Kalkınma hamlesi yavaşmaya başladı."

(CİHAN)