kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
DÜNYANIN GÖZÜ ÇİN’DE 27 AB ülkesiyle 16 Asya ülkesinin liderlerinin katıldığı 7. Asya- Avrupa Toplantısı küresel krize karşı tam zamanında bir girişim olarak görülüyor.

İngiltere ekonomisi daraldı borsalarda düşüş hızlandı

25.10.2008
Dünya borsaları olumlu başladıkları haftayı büyük düşüşlerle tamamladı. Asya borsaları şirket kârlarının düşeceği endişesiyle, Avrupa borsaları ise İngiltere ekonomisinin daralması nedeniyle değer kaybetti..
Küresel piyasalarda satış dalgası hızlandı. Durgunluğun şirket karlarını düşüreceği endişesi Asya borsaları üzerinde etkili olurken, İngiltere ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 0.5 daraldığını açıklaması Avrupa borsalarında kayıpları artırdı. Japonya'da Tokyo Borsası güçlü yen ve artan durgunluk endişeleri nedeniyle yüzde 9.6 geriledi. Nikkei Endeksi Mayıs 2003'ten bu yana ilk kez 8 bin puanın altına geriledi. Güney Kore'de Kospi Endeksi de 29 Haziran 2005'ten bu yana ilk kez 1000 puanın altına indi. Diğer Asya borsaları da günü değer kayıplarıyla tamamladı. Fon çıkışlarının sürdüğü İMKB de günü yüzde 3.45 düşüşle tamamladı. İMKB Ulusal 100 Endeks seans içinde 23 bin 571 puana kadar geriledi.

RUS BORSASI YİNE DURDURULDU
Güne yüzde %5'i aşan kayıplarla başlayan Avrupa borsalarında satışlar İngiltere'den gelen verilerle hızlandı. İngiltere ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 0.5 daraldığının açıklanmasıyla borsalarda düşüş hızlandı ve bir ara yüzde 10'a yaklaştı. FTSE 100 günü yüzde 5 kayıpla tamamladı. Frankfurt borsası yüzde 4.96, Paris borsası yüzde 3.54 düşüşle günü kapattı. Rus Borsası'nda düşüşler yüzde 14'ü aşınca işlemler pazartesiye kadar durduruldu. ABD borsaları da güne düşüşle başladı. Değer kayıpları yüzde 4'ü buldu. ABD'de 250 milyar dolarlık sermaye yardımının ikinci bölümünden pay alacak diğer bankaların da açıklanması bekleniyor. Daha önce 125 milyar doların 9 büyük bankaya ayrıldığı belirtilmişti. Bank of America Corp. ve Merrill Lynch, Citigroup, JP Morgan Chase ve Wells Fargo'nun 25'er milyar dolar, Goldman Sachs ve Morgan Stanley'in 10 milyar dolar, State Street Corp.'un 3 milyar dolar , Bank of New York Mellon Corp.'un da 2 milyar dolar sermaye yardımı alacağı açıklanmıştı.

HEDGE FONLARIN % 30'U KAPANIR
Avrupa'nın en büyük hedge fonlarından GLG Partners'ın CEO'su Emmanuel Roman, global olarak hedge fonların yüzde 30'a kadarının "Darwinci bir süreçte" ortadan kalkabileceğini söyledi. İngiliz basınına göre Roman, birçok hedge fonun ya iflas edeceği ya da hedge fonların varlıklarını gereksiz kılacak kadar küçük karlar açıklayacağını ileri sürdü.
Haberin fotoğrafları