kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cüneyt Türktan

TL bazında yüzde 25'lik büyüme hedefi tutacak

24.10.2008
"Operatörlerin dolar bazında bilançolarında sıkıntı olsa da büyüme hedefi değişmez" diyen Avea CEO'su Türktan "TL bazında yüzde 25'lik büyüme bekliyoruz" diye konuştu..
Küresel krizle ilgili şirket yöneticilerinin piyasa yorumlarından biri Avea İcra Kurulu Başkanı (CEO) Cüneyt Türktan'dan geldi. Türktan, krizden panik olmazsa Türkiye'nin kârlı çıkabileceğini, büyüme hedeflerinin de değişmediğini vurguladı. Türktan, Telekom sektöründe küresel kriz nedeniyle çok büyük bir etkilenme olacağını düşünmediğini ve Avea olarak sene sonunda YTL bazında yüzde 25'lik büyüme hedefinde şaşma olmayacağını söyledi. Türktan, 3 operatörün de dolar bazında kayıplarının olmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Dolar ve Euro cephesinde satış gelirlerinde ve bütçelerde bir düşüş olabilir. Ancak TL büyüme hedefinde bir sorun görmüyorum. TL bazında planladığımız gibi yüzde 25'lik bir büyüme bekliyoruz. Eylül ve ekim ayı gelir rakamları bu hedeflerin tutacağını gösteriyor. 2009 bütçe artış hedefimiz de yüzde 20-25 aralığında olur. Ancak her üç operatörün de yıl sonu rakamlarında dolar bazında düşüşler beklemek mümkündür. Bilançolara bu olumsuz olarak yansıyacaktır" diye konuştu. Türkiye'deki mobil pazarının ise 4 yılda Avrupa'nın 2 katı üzerinde yüzde 24 civarındaki artış ve 16,5 yeni hat ile 85,3 milyon hat sayısına ulaşacağını öngördüklerini belirten Türktan, Türkiye'nin bu sayı ile dünyada 2012 yılında ilk 15 ülke arasında yer alacağını kaydetti.

İHALEYE 4 OPERATÖR GİRER
Türktan, 3N teknolojisinin getireceği yeniliklere de değinerek, buna ilişkin yatırımların geri dönüşlerinin kriz ortamında uzayabileceğini, ancak finansmanın sağlanmasının bu noktada büyük önem taşıdığını söyledi. Türktan, "2 operatör hazırsa, bence hükümet vazgeçmez. Ertelenmez" dedi.