kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Giriş Saati : 24.10.2008 09:13
Güncelleme : 24.10.2008 18:32
Yeni Haber
Yurdun kuzey ve doğu bölgelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin edilmektedir.

Yağışların; Bingöl, Muş, Bitlisi Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklenmektedir.

Hava sıcaklığı yurdun kuzeybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun doğu bölgeleri ile zamanla Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli olarak esecek.

MALATYA'DA YAĞIŞ UYARISI

Malatya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, 27 Ekim Pazartesi gününden itibaren Malatya nın yoğun yağış altına gireceğini söyledi.

Duman, yaptığı açıklamada, son iki gün içerisinde Malatya Merkeze 0.8 kilogram yağış düştüğünü belirterek, "Malatya, Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisinde. Bu ay içerisinde Malatya merkeze 4.2 kilogram yağış düştü. Ancak, bu ay Malatya Merkeze 29 kilogram yağış düşmesi gerekiyordu. Yağışlar olduça düşüş gösterdi. Önümüzdeki günlerde alacağımız yağışlarla bu açığın kapanmasını diliyoruz" dedi.

Duman, hafta sonu yağış beklemediklerini kaydederek, "27 Ekim Pazartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen yoğun yağışın etkisi altına gireceğiz. Kuvvetli ve yoğun bir yağış olacak. Hava sıcaklıkları 4-6 derece civarında düşüş gösterecek. Yağışlar Çarşamba gününe kadar devam edecek. Önümüzdeki yıl yağışlara göre kuraklığın olup olmayacağı konusunda bir şeyler söylemek için çok erken. 10 aylık süreçte yağışlarda yüzde 22 oranında bir azalma oldu. Bu açığın bu yıl içerisinde alacağımız yağışlarla birlikte kapanacağını umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...