kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Emekli ikramiyeleri ödenmiyor" iddiası

Giriş Saati : 24.10.2008 11:03
Güncelleme : 25.10.2008 00:19
Yeni Haber
Birleşik Emekliler Derneği ve Türk Emekli-Sen in ortak açıklamasında, emeklilik ikramiyelerinin 1 aydır ödenmediği iddia etti.

Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Yücel Coşkun ve Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir'in ortak yazılı açıklamasında, ABD'de başlayıp bütün dünyayı saran küresel mali krizin emekliyi vurduğu ifade edilerek, Yapılan zamlardan sonra emekliler kalp krizi geçirip ölüyor denildi.

Ulaşım, elektrik, akaryakıt ve doğal gaza yapılan yüzde 50'nin üzerindeki zamların ardından, emeklilerin ikramiyelerinin ödenmediği iddia edilen açıklamada, "Bankalar, Emekli Sandığı para göndermedi' diyor. Emekli Sandığı da 'Maliye para vermedi' diyor. İkramiyelerin ödenmemesinin suçunu birbirlerine atıyorlar" ifadesine yer verildi.

Sosyal Güvenlik Kurumunda, işi bilen genel müdür, daire başkanı, bölge müdürü ve il müdürlerinin görevden alınıp yerlerine mevzuatı bilmeyen tecrübesiz kişilerin vekaleten atamalarının yapıldığı ileri sürülen açıklamada, bu nedenle kurumda işlerin yürümediği, ikramiyelerin geciktiği savunuldu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Çalışanlar, borçlarından kurtulmak, çocuklarını evlendirmek veya oturacak bir ev almak maksadıyla emekli olmaktadırlar. Emekli ikramiyesine de acilen ihtiyaç duymaktadırlar. Emekli ikramiyesini alamayınca, düşüncelerini gerçekleştirememekte ve büyük hayal kırıklığına uğramaktadırlar. Sayın Başbakan'ın, acilen emeklilerin durumuna müdahil olmasını ve bir aydır ödenmeyen emekli ikramiyelerinin bir an önce ödenmesini talep ediyoruz."

AA