kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Unakıtan, 'Varlık Barışı'na sürpriz vergi kolaylığını ekledi

ANKARA
24.10.2008
Maliye Bakanı Unakıtan, geçici vergiler hariç tüm vergi borçlarına yıllık yüzde 3 kadar faiz ve 18 aya varan vadeyle ödeme kolaylığı getireceklerini açıkladı..
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, sabah bütçe görüşmeleri sırasında açıkladığı önlem paketine sürpriz bir karar daha ekledi. Yurtdışındaki servetler için getirileceği açılanan Varlık Barışı'nın yanına içeride "vergi kolaylığı" konuldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyelerini dün akşam kabul eden Unakıtan, vergi borçlarıyla ilgili bir çalışma yürüttüklerini söyledi ve şu bilgiyi verdi:

KKDF KALKIYOR MU?
"Bu çalışma kapsamında geçici vergiler ve damga vergileri hariç olmak üzere tüm vergilerde yıllık yüzde 3 faiz ve 18 aya varan ödeme kolaylığı getirilecek." Reel sektörü sıkıntıya sokmayacak şekilde hareket etmeye çalıştıklarını vurgulayan Unakıtan, "Eskiden bunları alabilmek için biraz daha şahin hareket ediyorduk. Şimdi piyasaların, reel sektörün sıkıntısından dolayı reel sektörümüze bir kolaylık sağlamak için bu çalışmayı yapıyoruz" dedi. Unakıtan ithal ürünlerde alınan KKDF'nin de maliyetleri artırdığını bu olmayınca bankalara olan ihtiyacın azalacağını söyledi. KKDF'nin kaldırılmasının ithalatı körükleyebileceği endişesini ileten Unakıtan, "İnce bir çalışma icap ettiriyor. Gelir İdaremiz bu konuda çalışıyor, ama sektör temsilcilerinin de fikirlerine ihtiyacımız var. Kısa sürede karar veririz" dedi.

OTOMOTİVCİYE MÜJDE
Unakıtan, iç tüketimi artırmak için otomotiv sektörüne yönelik bir teşvik düşünüp düşünmedikleri sorulunca bu konunun gündemlerinde yer aldığını söyledi. Unakıtan, "Şu anda satışların yüzde 75'i ithal. Yerli arabalarla bunu karşılayacak bir formül getirilirse ona sıcak bakarız" dedi. Unakıtan'ın sabah bütçe sunumunda memur maaşlarını Ocak 2009'da yüzde 4, temmuzda ise yüzde 4.5 artıracaklarını hatırlattı. Artışlarla; aile yardımı ödeneği dahil en düşük dereceli memurun halen 1.118 TL olan net maaşı, Ocak 2009'da 1.164 TL'ye ve temmuzda 1.215 TL'ye yükselecek.