kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Apple tasarımı ve yeni ürünleriyle krizi aşacak'

24.10.2008
Küresel mali krizin, 2001'de yaşanan ve teknoloji şirketlerini sarsan krizden daha derin olduğunu söyleyen Apple kurucusu Steve Wozniak, iPhone ve diğer farklı ürünleri ile krizden zararsız çıkacaklarını söylüyor..
Steve Jobs ile birlikte Apple şirketini kuran Steve Wozniak, küresel krizi ve tüketici elektroniği konusundaki beklentilerini açıkladı. 1970'deki kişisel bilgisayar devriminin baş aktörlerinden biri olan Steve Wozniak'a göre şirketi Apple için kriz büyük bir sorun değil. Ancak Wozniak tüm elektronik sektörü için aynı şeyi düşünmüyor. Şu anda yaşanan krizin 2001'de yaşanan dot.com krizinden çok daha derin olduğunu söyleyen Wozniak, "Bu konuda çok kötümserim. Bence resesyon tüm tüketici elektroniği piyasasını etkileyecek. Ama Apple bu çoğunluğun dışında yer alacak" diyor. Bilindiği gibi 2001'de yaşanan kriz Nasdaq'da yer alan tüm bilişim sektörüne kara günler yaşatmıştı.

CAN SİMİDİ iPHONE
Apple'ın ve Wozniak'ın bu kadar rahat olmasının sebebi ise iPhone ve buna benzer ürünlerine olan talebin sürekli artışı. Bu yeni ürünlerin yarattığı gelir artışı Apple'da yüzleri güldürüyor. Apple geçtiğimiz gün üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklamış ve karlılığının 1 milyar dolara ulaştığını bildirmişti. Yine üçüncü çeyrekte elde edilen 7.5 milyar dolarlık gelir rakamı da yatırımcıları rahatlatmıştı. "Bizim şirketimizin şu anda çok yeni ürünleri var ve finansal olarak çok iyi düzeylerdeyiz. Çünkü alternatifin olmadığı ürünler kategorisindeyiz. Çok büyük bir nakit stoğumuz var" dedi. Apple'ın ürünlerini almayı insanların ertelemediğini söyleyen Wozniak, "Diğer şirketlerin ürünlerini ise bu sene almayayım gelecek sene alırım diyerek öteliyorlar. Bu nedenle Apple bir çok şirketten daha iyi bir yapıda olacak" diyerek aslında krizin kendilerini bu yılda önümüzdeki yıllarda da batırmayacağını vurguluyor.