kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin dalgalanmadan en çok turizm sektörünün etkileneceğini söyledi. Maden ve enerji sektörünün ise yabancı sermaye çekmeyi sürdüreceğini kaydetti.

Özyeğin: Dolar kuru artık çıkmaz, düşer

24.10.2008
Yaşanan krizi ülkeden ülkeye yayıldığı için AIDS'e benzeten Hüsnü Özyeğin, dolar için "Bundan sonra yukarı çıkmasını beklemiyorum, aşağı inecek" dedi..
Türkiye'nin tarihinde ilk kez kendi günahı olmayan bir krizin içine doğru geldiğini belirten Hüsnü Özyeğin, "Türkiye finansal dalgalanmadan yavaş yavaş etkileniyordu ama bu etki hızlanmaya başladı. Krizi Avrupa ve ABD'den ithal ettik" dedi. Bugünden itibaren tüm piyasadaki oyunculara 'konservatif politikalar belirleyin ve ayağınızı yorganınıza göre uzatın' mesajı veren Özyeğin, "Türkiye'de büyük bir karışıklık beklemiyorum. Hatta kamu maliyesi artı bile verebilir" dedi.

KÂR DEĞİL LİKİT ÖNEMLİ
Krizin ne zaman biteceğine dair görüş vermenin yanlış olacağını belirten Özyeğin, "Mayıs ayında Cannes'daki perakende konferansında bunu konuşalım. Orada bir şeyler ortaya çıkmış olur" diye konuştu. Türkiye'de dört, Romanya'da iki mağazası bulunan Özyeğin 12 Kasım'da bir tane de Moldovya'da mağaza açacaklarını dile getirdi. Özellikle alışveriş merkezlerinin önümüzdeki 15 ayda birbirlerine suret göstermeleri gerektiğinin altını çizen Özyeğin, kara değil likiditeye önem verilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Bankalarla konuşarak borçlar ileri tarihe atılabilir. Özellikle inşaat yapacak alışveriş merkezleri mümkünse kaba inşaatı bitirsinler ama finishing yapmasınlar. İnşaatın iç işlerini 2009'un eylül ayına atsınlar, kiraladıkları mağazalardan alacakları kiralara bakmasınlar." Konuşmasına "Hiçbir sektör 2009'da büyümez demek istemiyorum" diyerek devam eden Özyeğin, dalgalanmadan en çok turizm sektörünün etkileneceğini, maden ve enerji sektörünün ise yabancı sermaye çekmeye devam edeceğini ifade etti.