kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
IMF Başkanı Dominique Strauss- Kahn, Fransa’nın ünlü gazetecilerinden Anne Sinclair ile evli.

Onları küresel kriz değil sevgilileri yaktı

19.10.2008
IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın kurumda çalışan sevgilisi Piroska Nagy için yetkisini kötüye kullanıp kullanmadığı soruşturuluyor..
Küresel krizin sarstığı birçok ülke finansal yardım için IMF'nin kapısı çalarken, fonun bambaşka bir sorunla yüz yüze geldiği ortaya çıktı. IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın kurumda çalışan Macar kökenli, evli Piroska Nagy ile girdiği gönül ilişkisi için yetkisini kötüye kullanıp kullanmadığı soruşturma konusu oldu. Eski Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz de kurumda çalışan sevgilisi Şaha Rıza'nın terfi ettirilmesini istediği ortaya çıkınca Haziran 2007'de istifa etmek zorunda kalmıştı.

İLİŞKİSİNİ İTİRAF ETTİ
Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, 59 yaşındaki Kahn hakkındaki soruşturma Morgan, Lewis and Bockius LLP adlı hukuk şirketince yürütülüyor. Strauss-Kahn'ın Piroski Nagy'e kurum içinde mevki veya maaş bakımından ayrıcalık sağlayıp sağlamadığını veya bu ilişkiyi öğrenen Nagy'nin IMF'de çalışan kocasına kötü bir şey yapıp yapmadığını araştıran yetkililerin sonucu ay sonunda açıklaması bekleniyor. Gönül ilişkisini doğrulayan IMF patronu, yetkilerini asla kötüye kullanmadığını savundu. Fransa'nın eski maliye bakanı olan Kahn, Eylül 2007'de IMF Başkanlığı'na seçilmişti. Strauss-Kahn'ın Nagy ile ilişkisinin ortaya çıkmasına maillerin neden olduğu, Nagy'nin kocası Mario Blejer'in mailleri bulmasıyla ilişkinin sona erdiği ileri sürüldü. Ağustos ayında IMF'den istifa eden Nagy, Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası'nda çalışıyor.
Haberin fotoğrafları