kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
150 MİLYON DOLARA MAL OLDU ... Başbakan Erdoğan'ın açılışını yaptığı Seyrantepe Hidroelektrik Santrali Elazığ- Tunceli sınırındaki Balcalı köyünde kuruldu. Yılda 180 milyon kilovat saat enerji üretecek santtral 150 milyon dolara mal oldu.

"Kusura bakma bizim verecek paramız yok"

Bülent AYDEMİR / ELAZIĞ
18.10.2008
Erdoğan, küresel kriz uyarısı yapan STK'lara yüklendi: ABD şu kadar, İngiltere şu kadar verdi. Bizim verecek paramız yok..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Kusura bakma bizim verecek paramız yok"
Başbakan Tayyip Erdoğan, Dünyadaki ekonomik krizin ABD, Japonya ve AB üyesi ülkelerini etkilediğini belirterek "İnanıyorum ki inşallah bizi teğet geçecek" dedi. AKP Elazığ Merkez İlçe Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, "küresel kriz" uyarıları yapan Sivil Toplum Örgütleri'ne yanıt verdi. Erdoğan kriz için verecek paraları olmadığını belirttiği konuşmasında şunları söyledi: "Küresel ekonomik krizle ilgili biz iktidara nasıl vururuz da düşürürüz anlayışını bırak. Sivil toplum örgütlerine de aynı şeyi söylüyorum Varsa bir çözüm öneriniz onu söyleyin. Yok Amerika, İngiltere, Almanya şu kadar dolar verdi. 300 milyar, 700 milyar verdi. Kusura bakma bizim verecek paramız yok." Muhalefetin ekonomik krize çözüm bulma da iktidarla birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Erdoğan, MHP'yi hedef alarak şunları söyledi: "Bizimle birileri yarışmak istiyor. ama bizimle yarışmak istiyorlarsa, demokrasi içinde yarışsınlar. Hukuk içerisinde yarışsınlar. Hukuk dışı demokrasi dışı ahlak dışı işlerle uğraşmak yerine kendilerini bu yeni siyaset modeline göre yenileme arayışına girişsinler. Biz naylon bankalar üretmedik. Bakkal dükkanı açar gibi banka açanlara fırsat vermedik. MHP-ANAP iktidarı döneminde 21 banka fona devredildi." Erdoğan kongrede üniversite öğrencileri için de bir müjde verdi. Erdoğan öğrencilere verilen burs ve kredi miktarını 180 YTL'ye çıkardıklarını ve 2009 bütçesine ödeneği koyduklarını söyledi. Erdoğan göreve geldiklerinde 45 YTL olan öğrenci burslarının şimdi 160 YTL olduğunu hatırlattı.