kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Gates Corporation’un 2007 yılı gelirleri 5. 8 milyar dolar düzeyinde görünüyor. Dünyada 34 bin kişiyi istihdam eden şirketin bağlı bulunduğu grup ise Tomkins PLC.

5.8 milyar $'lık Gates Türkiye'ye sıfırdan yatırıma geliyor

18.10.2008
Türkiye yıllar sonra ilk kez önemli bir sıfırdan yatırıma evsahipliği yapacak. Dünyanın en büyük oto yedek parçacısı Gates 3 ayrı yatırım için İzmir ve Tuzla'yı seçti..
Dünyanın en büyük otomotiv ve sanayi ürün, sistem ve parça üreticilerinden olan Gates Corporation, Türkiye'de sıfırdan yatırım kararı aldı. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Yatırım Ajansı) ve Tomkins PLC'ye bağlı Gates Corporation ortak açıklamasında, şirketin üç aşamalı bir yatırım kararı aldığı bildirildi. Yatırımların, Gebze ve Tuzla bölgelerinde kurulacak bir adet dağıtım merkezi ve bir adet likit yakıt mühendislik ve hizmet merkezinin yanı sıra İzmir Serbest Ticaret Bölgesi'nde kurulacak yeni bir yağ pompası ve Kayış Üretim Tesisi'ni kapsadığı kaydedilen açıklamada, Gates yatırım projesi kapsamında hayata geçirilecek yeni üretim tesisinin, ilk etapta özellikle Avrupa'da hızlı bir şekilde artan talepleri destekleyeceği ifade edildi. Bu yılın son çeyreğinde temel atmayı hedefleyen Gates'in, 2010 yılında üretime geçeceği belirtildi.

TÜRKİYE DİNAMİK COĞRAFYA
Gates Corporation Başkanı John Bohenick, Türkiye'nin, ülke ve bölgelere ulaşmada bulunduğu önemli merkezi ve stratejik konumun altını çizerek, bu girişimlerinin, Avrupa otomotiv sektöründe giderek artan ürün ve hizmet taleplerini karşılamalarına olanak vereceğini bildirdi. Bohenick, ''Gerek kaliteli iş gücü, gerekse güçlü tedarik zeminiyle Türkiye gerçek anlamda dinamik bir coğrafya. Ayrıca var olan müşteri tabanımız için de Türkiye giderek gelişen bir üretim üssü. Dolayısıyla güvenilir bir tedarikçi ve iş ortağı olarak Gates'in Türkiye'de olması, üreticilerin operasyonları için de önemli'' dedi. Dünyanın en büyük otomotiv ve sanayi ürün, sistem ve parça üreticilerinden olan Gates Corporation, 25 ülkede 60 noktada faaliyet gösteriyor. Kuzey Amerika'nın en büyük kauçuk olmayan lastik üreticisi şirketin, Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya, Avustralya ve Körfez bölgelerindeki tüm büyük otomotiv pazarlarında satış ve pazarlama faaliyetleri bulunuyor. Geçen yıl gelirleri 5.8 milyar dolara ulaşan şirket dünyada 34 bin kişiyi istihdam sağlıyor.