kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İlk perde açılıyor

Veli SARIBOĞA / SABAH
18.10.2008
Ergenekon'da 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılaması, yarın Silivri Cezaevi'nde başlıyor Sanıklar arasında Veli Küçük, Doğu Perinçek, Kemal Alemdaroğlu, İlhan Selçuk bulunuyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
İlk perde açılıyor
Ergenekon Terör Örgütü'ne yönelik gerçekleştirilen operasyon zincirlerinin ardından açılan ilk davanın görülmesi yarın başlıyor. 46'sı tutuklu 86 sanıklı davanın yargılaması Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde özel olarak yapılan salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılacak. Emekli tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun da sanıklar arasında bulunduğu davanın duruşmasına toplam 280 kişi alınacak.

İLKLERE SAHNE OLACAK
Mahkeme heyeti, savcılar, avukatlar ve sanıklar için 200, basın mensupları ve izleyiciler için de 80 kişilik yer ayrılan duruşmada ilklere de imza atılacak. 'Hücre sistemiyle örgütlendiği' ileri sürülen Ergenekon örgütünün deşifre edilmesi için büyük önem taşıyan "gizli tanıklar'' için duruşma salonunun bitişiğinde, ses ve görüntülü kayıt sistemi bulunan özel bir oda oluşturuldu. Bu odada gizli tanık ve bir hakim bulunacak. Tanınmaması için gizli tanığın yüzü mozaiklenerek, ekrana gelecek, sesi değiştirilecek. Gizli tanığa mahkeme heyeti ve avukatlar doğrudan soru yöneltebilecek. Duruşma görüntüleri, yine salon yakınına kurulan bir LCD ekrandan basın mensupları ve izleyicilere canlı olarak aktarılacak. Davanın ilk oturumunda, 2 bin 455 sayfadan oluşan iddianame yada bu iddianame yerine geçen belgeler okunacak. Davanın ilk oturumu, 86 sanığın ifadeleri bitene kadar her gün yapılacak. Kimlik tespitlerinin ardından ilk olarak tutuklular olmak üzere sanıkların ifadesi alınacak. Sanık sayısının çokluğu nedeniyle mağdurlar ve tanıklar daha sonra dinlenilecek. Kurulan sistemle ses ve görüntü kaydı yapılacak olan duruşmada yaşananlar, daha sonra kâğıda dökülecek.

BASINA DÖNÜŞÜMLÜ TAKİP
Basın mensupları için 30 kişilik yer ayrılan duruşma salonunda Anadolu Ajansı başta olmak üzere 6 haber ajansı duruşma süresince tüm gün boyunca birer muhabir bulundurabilecek. Diğer basın kuruluşları temsilcileri ise dönüşümlü olarak duruşma salonu yada diğer salondan takip yapabilecek.