kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

18.10.2008
Fransa'da ikinci Kerviel skandalı
Fransız Ekonomi Bakanı Christine Lagarde, ülkenin 3'üncü büyük mevduat bankası Groupe Caisse d'Epargne'de işlemlerde yapılan bir usulsüzlük ile ilgili olarak inceleme başlattı. 600 milyon Euro'luk zarara neden olan usulsüzlek, Fransa'da "İkinci Kerviel" skandalı olarak değerlendiriliyor. Bankadaki 4 işlemcinin kendi limitlerini aşarak piyasalarda işlemlerde bulundukları ve bankanın kendi hesaplarını da bu işlemlerde kullandıkları iddia ediliyor. Lagarde, bu haberi duyduğunda çok sinirlendiğini açıkladı. Ocakta Fransa'nın ikinci en büyük bankası Societe Generale Jerome Kerviel isimli bir işlemcinin izinsiz biçimde yaptığı işlemler yüzünden 5 milyar Euro zarara uğramıştı.

Ülkeyi emir almaktan kurtarmak lazım
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Benim en çok zoruma giden, ağırıma giden ülke olarak başkasından talimat almak'' dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde, "Dünyadaki Ekonomik Kriz ve Türkiye'ye Etkileri'' konulu bir sunum yapan Hisarcıklıoğlu, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve AB'ye herkesin kızdığını, ancak ülkenin de oraya mahkum edildiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Olmaz böyle bir şey. Ülkeyi borç almaktan, emir almaktan kurtarmak lazım, hedefimiz bu'' dedi. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de, güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasi olmak üzere iki güçlü çıpa olması gerektiği görüşünü tekrarladı.

Küçük: Güçlü iç pazar için işsizlik önlenmeli
İstanbul Sanayi Odası İSO) Başkanı Tanıl Küçük, kalkınmada bölgeler arası eşitsizliğin ülkenin en önemli sorunlarından olduğunu bildirdi. Muş'ta istişare toplantısına katılan Küçük, ziyaret ettikleri Van, Bitlis ve Muş'un üçünde de göç ve işsizlik oranının yüksek olduğunu gördüklerini kaydetti. Küçük, "Doğu ve Güneydoğu'daki sorunları çözmediğimiz müddetçe, büyük kentlere göç sürecek ve sorunlar kentlere yığılacaktır. Anadolu'da işsizlik sorununu çözmedikçe, refahı arttırmadıkça, gelişmişlik farklarını makul seviyelere çekmedikçe, güçlü ve istikrarlı bir iç pazara sahip olmamız mümkün değil" dedi.

İspanyol LTE uçuşlarını durdurdu
İspanya merkezli havayolu şirketi LTE, internet sitesi aracılığıyla uçuşlarını durdurduğunu açıkladı. LTE'nin içinde bulunduğu finansla zorluk nedeniyle perşembe gününden itibaren internet sitesi üzerinden yapılan rezervasyonlar durdurulurken şirketin birkaç gün içindeki uçuşları bile finanse edemeyeceği bildirildi. LTE'den yapılan açıklamada, şimdiye kadar rezervasyon yapan birkaç bin yolcunun durumdan etkileneceği söylendi. LTE'nin 7 Airbus 320 uçağı ile İngiltere İtalya ev Suudi Arabistan'a uçuşlar gerçekleştiriyordu.