kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dünya krizle boğuşuyor zengin harcayıp stres atıyor

19.10.2008
Ultra lüks ürünlerin sergilendiği Milyonerler Fuarı Münih'te açıldı. Fuarın ekonomik krize denk gelmesi birçok çevrenin tepkisini çekti. Protestoların merkezinde ise zenginler yer alıyor..
Almanya'nın Münih kentinde açılan ve ultra zenginler için lüks ürünlerin sergilendiği milyonerler fuarı ekonomik krizini baskısı altında kaldı. Birçok insanın yoksullukla boğuştuğu ve varlıklarını kaybettiği şu günlerde lüks ürünlerin sergilendiği bir fuarın açılıyor olması protestolara neden olurken fuara katılanların kimler olduğu da sorgulanmaya başladı. Bu nedenle de fuara katılım çok sınırlı kaldı. Fuarın Direktörü Klaas Obma, mali krizin zenginleri lüks ürün satın almaktan vazgeçireceğini hiç düşünmediğini dile getirdi. Obma, "Aslında tam tersi olur. İnsanlar güzel birşey satın alarak ona bakmak isterler ve aldıkları şeyin yaşadıkları sorunları unutturmasına yardımcı olmasını beklerler" diye konuştu. 4 gün devam edecek Milyonerler Fuarı'nda en güzel ve özel ürün ve hizmetler tanıtılacak.

20 BİN KİŞİ BEKLENİYOR
Yaşanan krize rağmen Obma, 20 bin kişinin fuarı ziyaret etmesini beklediğini dile getirdi. Cuma günü ise ziyaretçilerden daha çok gazetecilerin fuara gelmesi dikkat çekti. İçeriye girmek için 39 euro ücret alınan fuarda 100 katılımcı şirketin ürünleri sergileniyor. Bunlar arasında mücevherden özel helikoptere kadar her şey yer alıyor. 16 bin m2 alanda düzenlenen fuarda en lüks kozmetik ürünleri de dikkat çekiyor. Bir çift ayakkabıyı 800-3000 dolar arasında fiyatlarla satan İtalyan ayakkabıcı Joseph Debach'ın yetkilisi Simon Schaefer, piyasalarda yaşananların ve yatırım ortamının durumu iyi olan birçok müşteriyi bile evde tuttuğunu dile getirdi. Schaefer, "Sanıyorum insanlar bankacılık sektöründe yaşananlarla ilgili olarak bir depresyon yaşıyorlar" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları