kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Yıldız Kaplan oyunculuğa devam edeceğini ama artık gece kulüplerinde sahneye çıkmayacağını söyledi.

Duygu yok artık hiç kimse güzel şarkı yapamıyor

MERVE YURTYAPAN
17.10.2008
Anneliği ve albüm sevincini birarada yaşayan Yıldız Kaplan, 'Motive' adlı yeni albümüne çok güveniyor ama yine de şikayetçi: İstediğim şarkıları bulamadım. Çok farklı bir repertuvar olabilirdi ama gerçekten üretkenlik kalmadı..
11 Eylül'de ikinci çocuğu Akif'i dünya getiren Yıldız Kaplan, 16 Eylül'de de 'Motive' adlı albümünü çıkardı. Üç yıl aradan sonra hazırladığı albümünde Şehrazat, Nazan Öncel, Müfide İnseler, Metin Özülkü, Bülent Yetiş, Sude Bilge Demir gibi ünlü isimlerin şarkılarını seslendiren Kaplan, yine de istediği gibi duygulu şarkılar bulamamaktan şikayet etti.

*YILDIZ KAPLAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* Bu sene aslında iki bebek dünyaya getirdiniz. Oğlunuz ve albümünüz 'Motive'. İki bebek birarada zor olmadı mı?
Albüme başladığım zaman hamile değildim ama okumalar sırasında Akif karnımdaydı. Ben 'motive' diye bağırırken oğlum da içeriden tekme atıyordu.

EN İYİLER BUNLARDI
* Kliplerinizi arka arkaya çekme sebebiniz neydi?
'Motive' şarkısını okuduğumda 5.5 aylık hamileydim. Hemen klibi çektim. Sonra 'hadi ikinci klibi de çekelim, aradan çıksın' dedik. Çünkü albüm çıkışı tam benim lohusalık dönemime denk gelecekti. Sevenlerimi bekletmek istemedik. Üçüncü klip zamanına kadar ben de kendimi toplamış olacağım.

* Her zaman göründüğünüz kadar pozitif misiniz?
Evet, ben hep gülmeyi seviyorum. Şarkı söylerken de gülmek ve güzel gözlerle bakmak istiyorum. Bu albümde de aynı çizgiyi bozmadım aynı şekilde yakaladım. En damar, en slow şarkımda bile o pozitif enerji geçecek diye düşünüyorum.

* Kendinizi müzik dünyasında nerede görüyorsunuz?
Bu sadece kendimle veya başkasıyla ilgili değil, genel anlamda bir başarısızlık var. Mesela ben bu albümümde çok daha farklı bir repertuvar oluşturabilirdim ama o repertuvarı oluşturacak şarkılar bulamadım. Bulabildiğim şarkıların en iyisini bunlardı.

* Neden kaliteli şarkılar yapılmıyor? Teknoloji duyguyu yok etti diyebilir miyiz?
Gerçekten üretkenlik kalmadı. Duygular kayboldu. Piyasadan çok memnun değilim. Bu yaptığım albümün, şarkıların çok üstüne çıkmak istiyorum ama çıkamıyorum. Teknoloji tabii. Bizim albümde de var o. Daha tekno oldu müzikler. Ama Türk insanı sevmiyor bu tarz müzikleri. Bu albümde birçok sanatçının çıkış şarkısından çok daha güzel diye aldım şarkıları. Ama yok öyle şarkı, artık müzikte üretim diye bir şey kalmadı.

* Bu albümde de yine öncekilerde olduğu gibi bir Şehrazat şarkısı var ama...
Evet, Allah'tan o var da, yırttık. Nazan Öncel var, Müfide İnselel var. Onlar sayesinde bu albümde eski albümlerin tadını yakaladık. Nazan Öncel'in şarkısı da süper. 'Bizim Bu Aşk' isminde. Üçüncü klibi de o şarkıya çekeceğim.

BU KEZ KIYAMADI BANA
* Şehrazat sizi diğer şarkıcılardan ayrı tutuyor ve çok destekliyor...
Evet sağ olsun. Çünkü ben de onu çok ayrı tutuyorum.

* Her şeyinize karışırmış sizin doğru mu?
Her şeyime karışır doğru ama bu albümde çok karışamadı. Hamileydim ya, kıyamadı bana. Bir dahaki albüme de hamile olmayı düşünüyorum. (Gülüşmeler) O kadar rahat ettim ki albümü yaparken, benimle çok ilgilendiler. Çok hoşuma gitti bu durum. Bir dahaki albüme de şöyle hamile kalayım diyorum.
Haberin fotoğrafları