kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Zamanında yetişme telaşı facia getirdi

Erdoğan YAPIK / SABAH
18.10.2008
Emrah Çalışkan pizza siparişini 30 dakikada yetiştirmek için ilk işine çıktı. Halk otobüsü de durağa yetişme kaygısıyla hızlı gidiyordu. Yokuşta Emrah'a çarpıp komaya soktu..
İstanbul trafiğinde, verilen sürede varacağı durağa yetişmeye çalışan halk otobüsleriyle, siparişi 30 dakikada adrese teslim etmek zorunda kalan kuryelerin 'telaşı' yeni bir facia getirdi. Osmaniye'de bayan kuaförlüğü yapan 22 yaşındaki Emrah Çalışkan, İstanbul'a gelip çalışmaya karar verdi. Geçtiğimiz hafta cumartesi günü İstanbul'a gelen Çalışkan, Zekeriyaköy'deki bir pizzacıda çalışan ağabeyi Erkan Çalışkan'ın yanında işe girdi. Çarşamba günü işe başlayan Çalışkan, aynı gün akşam saatlerinde motosikletiyle üçüncü servisini yapmak için yola çıktı. Tarabya Yokuşu'ndan aşağı inerken, Oktay Yüksel'in kullandığı halk otobüsü aniden manevra yaptı.

HALK OTOBÜSÜ ÇARPTI
Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otobüs, Çalışkan'ın motosikletine çarptı. Otobüsün altında kalarak metrelerce sürüklenen Çalışkan ağır yaralandı. Kafatasında çok sayıda kırık olduğu ve beyninde ödemler oluştuğu öğrenilen Çalışkan, ölüm kalım savaşı verirken gözaltına alınan otobüs sürücüsü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Osmaniye'den İstanbul'a gelen emekli polis baba İsmet Çalışkan, "Kaza raporunda kaza nedenlerinin tümünü oğlumun üzerine yıkarak sürücüyü serbest bırakmışlar. Oğlum 7 yaşından beri motosiklet kullanır. Gerçek bir motosiklet tutkunu, gerçek bir profesyoneldir. Osmaniye'de 2 adet motosikleti var. 3 tane de kaskı durur yatağının üzerindedir. Ehliyeti var. Yani her zaman trafiği önemser. Zaten kaza anında da kaskı takılıymış ancak düşerken başından çıkmış" dedi. Baba sözlerini şöyle sürdürdü: "Raporda oğlumun dönüş kurallarına uymadığı yazıyor. Oğlum dönmüyormuş ki. Otobüs aniden manevra yapmış. Üstelik sinyal bile vermemiş. Sürücüye dava açacağız."

30 DAKİKADA TESLİM
Ağabey Erkan Çalışkan ise, "17 yıldır motosiklet kullanıyorum. Kardeşim de iyi bir sürücüdür. Halk otobüslerinin bir yolcu fazla almak adına yaptıklarını herkes biliyor. Yol ortasında frene bile basıyorlar. Tek dileğimiz kardeşimin tekrar aramıza dönmesi" dedi. Ünlü bir fast food zincirinin yetkilisi. müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını ancak çalışanlarının can güvenliğinin de ön planda olduğunu söyledi. Kendi firmalarında motosikletli kuryelere 30 dakika teslim süresi verildiğini belirten yetkili, hız limitinin 50 km olduğunu kaydetti. Yetkili, "Elemanlar sigortalı ve ehliyetli olarak işe alınıyor ve çalışma esnasında mutlaka trafik kurallarına uygun olarak kask takıyorlar. Bölge esasına göre çalışıyoruz. Kural 30 dakika içinde teslim yapmak. Bu süreyi aşan mesafelerdeki siparişleri ya iptal ediyor ya da başka bölge şubesine yönlendiriyoruz" dedi.