kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ulusal Program'a reform eleştirisi

Erdinç ERGENÇ- Barış ERDOĞAN
18.10.2008
STK ve siyasi partilere gönderilen 3. Ulusal Program taslağına yeni anayasa gibi esaslı reformların olmadığı tepkisi geldi..
Avrupa Birliği katılım müzakereleri için hazırlanan Ulusal Program taslağı hakkında siyasi partilere görüşlerini hükümete resmi olarak bildirmeleri için tanınan süre yarın sona eriyor. Taslak, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından yeterince reformist olmadığı yönünde eleştiriliyor. 410 sayfalık taslak için STK'lara sadece 10 gün süre verildiği ve yeni anayasa gibi esaslı reformların olmadığı belirtiyor.

PARTİLER TEPKİLİ
Ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, taslakta Kıbrıs politikasının değiştiğini kaydederek, Türk tarafının temel tezi olan egemen eşitlik ifadesinin bulunmadığını belirtiyor. DTP'li Sebahat Tuncel, taslakta Kürt sorununa ilişkin çözüm bulunmadığını söylüyor. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ise özellikle AB yolunda tarım sektörü, üreticiler ve milli sermayenin korunması gerektiğini vurguladı. Öte yandan TÜSİAD, taslağa zaman sıkıntısı nedeniyle ancak 10 sayfalık bir yanıt verebilirken, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) adına Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, ek mali külfet getirecek konuların tam üyelik sonrasınnda uygulamaya geçilmsini öneriyor. İnsan Hakları Vakfı Başkanı Yavuz Önen AB için yapılan değişikliklere rağmen in hakları ihlallerinin artış gösterdiğine dikkat çekti.