kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

18.10.2008
Nakliye uçağı projesi gecikiyor
Küresel mali kriz savunma sanayisi projelerini de vurmaya başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önem verdiği nakliye uçağı projesi bir yıl daha gecikecek, ilk teslimat 2012'de yapılabilecek. Nakliye uçaklarının üreticisi EADS (European Aeronautic Defence and Space Company) CEO'su Louis Gallois'in, proje sahibi 7 ülkenin savunma bakanlıklarına gönderdiği mektupta, "Üretim aksadı. Kesin tarih veremiyoruz. Gecikme nedeniyle ceza kesmek yasal hakkınız. Ama bu hakkınızdan feragat etmenizi bekliyoruz" dediği bildirildi.

GM, Hummer'ı elden çıkarıyor
Chrysler ile birleşme görüşmelerine devam eden ABD'li otomotiv devi General Motors (GM) Hummer markasını üreten bölümünü satmak için görüşmeleri yoğunlaştırdı. Hummer adına açıklama yapan bir yetkili GM'in markayı satmak için potansiyel alıcılara teklifler gönderdiğini söyledi. Ancak markanın satışında zamanlamanın nasıl gerçekeşeceği konusunda yorum yapmadı. Hummer'ın satışı ile GM ihtiyaç duyduğu parayı almış olacak.

Dünya liderleri bir araya geliyor
ABD
Başkanı George W. Bush, küresel mali krizi ele almak üzere dünya liderlerine evsahipliği yapmayı istediğini söyledi. Bush, Washington yakınlarındaki konutu Camp David'de, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile bir araya geldi. Bush, yapılan ortak açıklamada "Bu krizin bir daha olmaması için birlikte uluslarımızın mali sistemlerini güçlendirmek ve modernize etmek için çalışacağız" dedi. Bush, dünya liderleri zirvesi konusunda "toplantı yakında" açıklamasıyla yetindi.
AA

F.Mae hissedarları tazminat alabilir
ABD'de hükümet tarafından el koyulan Fannie Mae hissedarları düzenleyici kurum (FDIC) aleyhine açtıkları davayı kazandı. Hükümetin yatırımcıları zarara uğrattığı gerekçesiyle açılan davada bankaya el koyan düzenleyicinin (FDIC) yatırımcılara telafuz edilmeyen ciddi bir meblağ tazminat ödeyebileceği bildirildi. Eylülde bankaya el konulmasıyla birlikte binlerce vergi mükellefi milyarlarca dolarlık zarara uğratılmıştı.

ING 9 milyar Euro yardım isteyebilir
Hollandalı bankacılık devi ING'nin Hollanda hükümeti ya da başka kaynaklardan önümüzdeki haftaya kadar daha fazla yardım isteyebileceği öne sürüldü. Bankaya yakın kaynaklar bu rakamın 9 milyar Euro'ya kadar çıkabileceğini öne sürdü. ING hisseleri Amsterdam borsasında cuma günü yüzde 27 oranında düştü.
Haberin fotoğrafları