kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kalp hastaları nelere dikkat etmeli?

ESRA TÜZÜN
Giriş Saati : 17.10.2008 10:25
Güncelleme : 17.10.2008 23:12
Yeni Haber
Kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, kalp hastalarına sağlıklı bir kış için tavsiyelerde bulundu. Ayakların sıcak tutulmasının önemine değinen Sönmez, "Kalp hastaları kışın dışarıda da, evde de yün çorap giymeli" dedi...

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, kalp hastalarının kış mevsiminde kendilerine nasıl bir yaşam şekli belirlemeleri gerektiğini anlattı.

AYAKLARINIZI ISITIN

Bacak damarlarında problemi olan hastaların genellikle ayaklarında da his bozukluğu olduğunu belirten Prof. Dr. Sönmez, "Kişi bir de şeker hastasıysa, his kaybı ciddi orandadır ve ayaklarının üşüdüğünü hatta donduğunu bile fark edemez" dedi ve ekledi:

"Özellikle bacak damarı problemi olan insanların dışarıya çıkarken mutlaka yün çorap giymelerini öneriyorum. Gece yatarken de yün çorap giyerek ayaklarını ısıtmaları, sağlıkları açısından son derece yararlı olacaktır. Gece ayakları üşüdüğünde, ayaklarına kesinlikle sıcak uygulama yapmamalılar. Hele ki diyabetikseler; ayaklarında his kaybı olduğu için sıcağı da hissetmezler. Sıcak uygulaması ayağın yanmasına ve yaralar oluşmasına yol açabilir. Bu yaraların iyileşmesi uzun süre alacağı için çok ciddi komplikasyonlar hatta bacak kesilmesine varan durumlar bile ortaya çıkabilir."

* HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

* KALP SAĞLIĞI İÇİN HER GÜN ŞAM FISTIĞI YİYİN

* YORGUNLUK VE ENDİŞE KADINLAR İÇİN KALP KRİZİ BELİRTİSİ OLABİLİR