kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı

Giriş Saati : 17.10.2008 15:59
Güncelleme : 17.10.2008 18:02
Yeni Haber
Hakkari'de teröristlere karşı yürütülen operasyonda şehit olan uzman onbaşı Ferhat Erdin (26) için Amasya'da tören düzenlendi.

Van'dan dün akşam saatlerinde getirilerek Amasya Devlet Hastanesi morguna götürülen şehit uzman onbaşı Ferhat Erdin'in cenazesi, buradan alınarak Sultan Beyazıt Camisine getirildi.

Burada kılınan öğle namazının ardından düzenlenen törende, şehidin öz geçmişi okundu.

Piyade Yarbay Mahir Akça yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türk Milletinden aldığı güçle her türlü şart altında ülkenin ve milletin bütünlüğüne kasteden hainlere karşı mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Şehit uzman onbaşı Ferhat Erdin'in de bu mücadelede adını tarihe yazdırdığını ifade eden Yarbay Akça, vatanın bütünlüğüne kast edenlere fırsat verilmeyeceğini belirtti.

Cenazenin, Ziya Paşa Caddesi'nde omuzlarda taşınması sırasında, gruptakiler tarafından terör örgütü aleyhine slogan atıldı. Şırnak'ta görevli olduğu bildirilen şehit uzman onbaşının ağabeyi uzman çavuş Veysel Erdin'in katıldığı törende, şehidin aile fertleri, yakınları ve protokol üyeleri tarafından teskin edildi.

"BİNDİĞİN CENAZE ARACI GELİN ARABAMIZ"

Törende, 'Sarıldığın Türk Bayrağı benim gelinliğim'' diyen şehidin nişanlısı Nuray Sarı, ''Bindiğin cenaze aracı da gelin arabamız'' diyerek ağladı.

Cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere Karaköprü Köyüne götürüldü. Şehit uzman onbaşının cenazesinin buradaki aile kabristanlığına defnedileceği bildirildi.

Törene, şehit uzman onbaşının yakınları, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Amasya Milletvekilleri Akif Gülle, Avni Erdemir, CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgerenal Mehmet Ali Yıldırım, Amasya Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Gürcan Ünal ile çeşitli kuruluşların temsilcileri katıldı.

"ARTIK BİTİRİN BUNU"


Hakkari'nin Çukurca ile Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe sınırlarının kesiştiği bölgede terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Komando Er Ferdi Sefa Kılıç'ın cenazesi, İzmir'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

Karşıyaka Beşikçioğlu Camisi'ndeki törene, şehit erin ailesi ve yakınlarının yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yusuf Ali Karaman, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler katıldı.

Törende, Ege Ordusu eski Komutanı Emekli Orgeneral Fikret Küpeli, Hava Eğitim Merkez Komutanı Korgeneral Ziya Güler, İstihkam Okul Komutanı Tümgeneral Ümit Dündar, Ulaştırma Okul Komutanı Tümgeneral İhsan Balabanlı, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Ömer Paç, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Levent Erkek, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

Cenaze namazı öncesi camiye gelen protokol, ailenin yanına giderek baş sağlığı diledi. Bu sırada şehit yakınları, zaman zaman feryat ederek, acılarını dile getirdi.

Camide MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın yanına gelen bir şehit yakını, gözyaşları içerisinde, ''Ne olur sizden yardım istiyoruz. Artık bitirin bunu. Anneler evlatsız, çocuklar öksüz kalmasın'' diye yakardı.

Bu arada cenaze namazı öncesi verilen cuma hutbesinde, terör konusu ele alındı. Hutbede, terörün dış kaynaklı güçler tarafından bu coğrafyada oynanmak istenen haince bir oyun olduğu, ama ülkeyi yönetenlerin buna asla izin vermeyeceği belirtilerek, kangren haline gelmiş terörün sonlandırılması ve bu acıların bitmesi istendi.

Şehit er için kılınan cenaze namazının ardından askeri tören düzenlendi. Şehidin naaşının askeri tören için cami dışına çıkarılışı sırasında bir grup vatandaş, terör örgütünü ve ABD'yi lanetleyen sloganlar attı. Törene katılan çok sayıda askeri personel, cami çıkışı sırasında vatandaşlarca alkışlarla karşılandı.

Tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşınan şehit erin, Türk bayrağına sarılı naaşı, daha sonra top arabasına alındı. Askeri bando eşliğinde top arabasında taşınan naaş, törene katılanlarca selamlandı.
Bu arada, şehidin ailesinin ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi. Anne Güldener Kılıç, askeri tören sırasında gözyaşı dökerken, şehit erin kız kardeşleri, naaşı el sallayarak uğurladı.Şehit erin cenazesi, düzenlenen bu törenin ardından Kadıfekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

"UMUT, SANA GELEN KURŞUN BANA DEĞEYDİ"

Hakkari'nin Kavaklı bölgesinde şehit düşen Jandarma Komando Er Umut Çiftçi, Diyarbakır'ın Dokuzçeltik köyü Dolunay mezrasında toprağa verildi.
Çiftçi için mezranın Şehitler Tepesi olarak bilinen bölgesinde düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile diğer yetkililer ve şehidin İzmir'deki ailesiyle vatandaşlar katıldı.

Törende, acı haberi duyduktan sonra kalp rahatsızlığı geçiren dedesi Nusrettin Çiftçi ayakta duramadığı için sandalyede oturdu. Dede Çiftçi, "Umut, sana gelen kurşun bana değeydi" diye Kürtçe ağıt yaktı. Bu sırada dedeyi, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu teselli etti.
Baba Mahmut Çiftçi ile diğer çocukları tören boyunca ağladı. Babasından ayrı yaşayan annesi Hadise Gedek ise, cenazenin üzerine ağıtlar yaktı.
Cenazenin toprağa verileceği sırada Türk bayrağı sarılı tabuta sarılan anne, baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri anında müdahale ederek anneyi sakinleştirmeye çalıştı. Umut Çiftçi'nin naaşı, asiyeti üzerine dedesi Arif Çiftçi'nin mezarının yanına defnedildi. Törene, Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanları da çelenk gönderdi.

ŞEHİT CENAZESİNDE KISA SÜRELİ TARTIŞMA

Bu arada Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Altındağlar mevkiinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan İstikam Er Hasan İrkoş, Muş'un Bulanık ilçesi Sarıpınar Beldesi'nde toprağa verildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan İstikam Er Hasan İrkoş, memleketinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Ambulans uçakla Van'dan Muş Havaalanı'na getirilen şehit cenazesi daha sonra ambulansa konularak karayolu ile Bulanık ilçesinin Sarıpınar Beldesi'ne götürüldü. Saat 18:30 sularında beldeye ulaşan şehit cenazenin ambulanstan indirilmesi sırasında şehit yakınları ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışma sebebiyle cenaze yaklaşık yarım saat ambulansta bekletildi. Güvenlik güçleri ile şehit yakınları arsında yaşanan tartışmaya Sarıpınar Belediye Başkanı Deniz Ateş ve beldenin ileri gelenleri ile köy korucularının müdahalesinin ardından güçlükle sakinleştirildi. Cenaze daha sonra ambulanstan alınarak tören alanına getirildi.

Sarıpınar Belediyesi önünde düzenlenen törende şehidin kısa öz geçmişi okunduktan sonra Kurmay Binbaşı Orhan Akdoğan konuşma yaptı.

Akdoğan, "Hepimiz vatanın bekası için canımızı vermek pahasına yemin ettik. Şehitlerimiz de yemin etmişlerdi. Çanakkale'de, Sakarya'da ve iç güvenlik bölgesinde vatanı için yeri geldiğinde canını seve seve veren silah arkadaşlarımızı bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz." dedi.

Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak Sarıpınar Beldesi mezarlığına götürülen şehit cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Defin sırasında bazı şehit yakınlanır baygınlık geçirdi.

Düzenlenen törene Muş Valisi Erdoğan Bektaş, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Bulanık Kaymakamı Fatih Aksoy, Malazgirt Kaymakamı Bilal Yavaş, Muş Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, askeri erkan, belde belediye başkanları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.