kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

11 milyonunuz olsa ne yapardınız?

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 17.10.2008 10:59
Güncelleme : 17.10.2008 23:12
Yeni Haber
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Süper Loto 6/54 oyununun bu haftaki çekilişi yapıldı ve büyük ikramiye bir kişiye çıktı.

Bu haftaki çekilişte 6 bilen bir kişi, 7 haftanın birikimini toplayarak 11 milyon 297 bin 123 YTL 85 YKr'un sahibi oldu.

Büyük ikramiye kazanan talihli henüz ortaya çıkmadı ama kuponun Antalya-Kemer'deki bir bayiden yatırıldığı açıklandı. Bunun üzerine Kemerliler talihliyi arıyor. Talihlinin tatil için mi Kemer'de olduğu orda mı yaşadığı bilinmiyor.

İKRAMİYENİN ALACAKLARI-ALAMAYACAKLARI...

"Zenginin malı züğürdün çenesini yorar" derler. Biz de Türkiye'nin yeni milyonerine parasıyla alabileceği şeyler konusunda yardımcı olmak istedik ve onun için parasıyla satın alabileceklerinin listesini çıkardık. İşte 11 milyon YTL'nin alabilecekleri ve alamayacakları...

Bugünkü kurlara göre 7.3 milyon dolara denk gelen ikramiyeyle, dünyanın en pahalı otomobili olan 1 milyon euro'luk Volkswagen Bugatti Veyron'dan 5 adet satın alabilirsiniz. Üste de 1 milyon YTL'niz kalır. Ya da ismi ve havası olan Ferrari'nin 1.2 milyon dolarlık Enzo modelinden 6 adet satın alınabilir.

BOĞAZ'DA YALI ALMA ŞANSINIZ PEK YOK

Paranızı araba değil de eve yatırmak isterseniz bu parayla Kozyatağı'nda inşa edilen Palladium Residence'taki 843 bin dolarlık 5+1 dairelerden 9 adet satın alabilirsiniz. Ama bu parayla Yeniköy'deki Türkiye'nin en pahalı, dünyanın da 4'üncü en pahalı evi olan ve 100 milyon dolar değer biçilen, 3 bin metrekarelik bir alana inşa edilmiş, 64 odalı Erbilgin Yalısı'nı satın alamazsınız. Hatta bu parayla Boğaz'da herhangi bir yalı almanız pek mümkün değil.


1 YÜZÜK ALIRSINIZ BİRAZ DA PARANIZ KALIR

Bu paraya, sadece Oscar törenlerinde yıldızların üzerinde görebileceğiniz Neil Lane marka, 4 milyon dolarlık pırlanta gerdanlıktan sadece 1 adet satın alabilirsiniz. Geriye 3.2 milyon dolarınız kalır. Ya da Fransız Kraliçesi'nin adıyla anılan, pırlanta ve elmaslardan oluşan 3.7 milyon dolarlık Marie Antoniette gerdanlığından üzerine biraz da birikmişlerinizi koyup 2 adet alabilirsiniz.

Tercihiniz gerdanlık yerine yüzükse size tavsiyemiz, 2.14 milyon dolarlık Chopard marka elmas ve zümrüt platini birleştiren yüzük ya da Oscar Heyman tasarımı 50 karat, 1 milyon dolarlık safir yüzüğü olacaktır. Ancak bu ikramiyeyle 18 karat ve 16.26 milyon dolarlık mavi elmas yüzüğü ya da 14 milyon dolarlık 155 karat pırlanta gerdanlığı satın alamazsınız.

EN LÜKS OTELDE 300 GECE

Keyfinize düşkünseniz ve parayı tatilde harcamak isterseniz, onun için de güzel önerilerimiz mevcut. Bahamaların Cennet Adası'nda geceliği 25 bin dolardan hizmet veren Atlantis otelin Bridge suitinde 300 gece konaklayabilirsiniz.

Eğer "Tatil için yurtdışına gitmeme gerek yok. İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliklerinin keyfini çıkarmayı tercih ederim" derseniz önerimiz İstanbul'daki Çırağan Sarayı olur. Çırağan Sarayı'nın Boğaz manzaralı Sultan Palace kral dairesinde kalmak isterseniz ikramiyenizle 1000 gece konaklama şansına sahip olabilirsiniz.

21 CEP TELEFONU ALIP, 11 SES SİSTEMİ KURDURABİLİRSİNİZ

Dilerseniz 11 milyon YTL'nizi lüks cep telefonları alarak da kullanabilirsiniz. Büyük ikramiye ile 300 bin dolarlık elmaslarla süslü Vertu cep telefonundan 21 adet alabilirsiniz. Ya da paranızı ses sistemi kurmak için de harcayabilirsiniz. Alman ses ve müzik dergisi Audi editörlerinin hazırladığı 630 bin euro'luk ses sisteminden 11 tane alıp kullanmadıklarınızı eşinize dostunuza dağıtabilirsiniz.

Artık 11 milyon YTL'niz (7.3 milyon dolar) olduğuna göre dünyanın en pahalı ayakkabı çizme ve ayakkabılarından satın almak için de çok fazla düşünmenize gerek yok. Çünkü dünyanın en pahalı çizmesi 14 bin dolarlık Manolo Blahnik kesenizi çok fazla zorlamaz gibi...

PARANIZA PARA KATMAK İSTERSENİZ

Eğer paranızı çar-çur etmeyip değerlendirmek isterseniz. Size önerimiz cumhuriyet altını olur. Malum dalgalı piyasalarda, kriz ortamında yatırımcısına en çok kazandıran altın oldu. 11 milyon YTL'yle 42 bin 801 adet Cumhuriyet altını alabilirsiniz.

Paranızı faize yatırsanız da getiriniz epey yüksek olur. Herhangi bir bankaya paranızı yatırdığınızda günlük faiz getirisi 4 bin, aylık getirisi de 131 bin YTL civarında olur.

Bu miktarda bir para nakit sıkışıklığı çekilen bir dönemde bankaların da epey işine yarayacaktır. O yüzden tatilinin Kemer'de yaşadığını düşünen pek çok bankanın yetkilisi sabah saatlerinden itibaren talihlinin kimliğini öğrenmek için loto kuponunun yatırıldığı büfeye akın etti.