kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Film Adı: Sevgi Fırtınası Yön.: George C.Wolfe Oyuncular: James Franco, Richard Gere, Diane Lane Tür: Dram - Romantik Süresi: 97 dk.

Fırtına Mağdurları!

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR / SİNEMA
17.10.2008
Daha önce iki filmde bir araya gelen aktör Richard Gere ve Diane Lane, bu kez Sevgi Fırtınası ile beyazperdede. Film 'ruhları zedelenmiş' iki olgun insanı anlatıyor..
Hollywood'un bu iki güzel, hem de 'estetiksiz' insanını bir arada görmek, ne güzel! Yakışıklılığında, sorumlu Richard Gere ağarmaya başlayan saçlarını boyamayı reddedip olduğu gibi salıverdiğinde epey şaşkınlık yaratmıştı. Kadınlar için iş daha çetrefilli. Neyse ki, zarif yüz hatlarını botoks felcine uğratmayan Diana Lane, malum 'zerafetle' yaşlanıyor, gözaltı torbaları ve ince kaz ayağı çizgileriyle 40 yaş üzeri Hollywood kadınları arasından doğallığıyla sıyrılıyor. Elde değil, insan 'Aşk Fırtınası' filminde izlerken bunları düşünüyor işte. Ne de olsa meltem esintisindeki bu hafif romantizm bizi alıp sürükleyemiyor. Hayırsız bir kocadan mustarip iki çocuk annesi ev kadını Diane Lane, yakın arkadaşının müstesna güzellikteki butik oteline göz kulak olmak için gözden ırak bir adaya gidiyor. Tabii ki 'sezon sonu' olmasına ve şiddetli bir fırtınanın yaklaşması ihtimaline rağmen otelde yer ayırtan müşteri, Richard Gere'in ta kendisi! Jaguar arabası ve içini kemiren huzursuzluğuyla, manzaraya hızla dalan Gere, kadının hoşluğuyla kısa sürede yatışıyor. Yani, başlangıçtaki şu 'Bay Jones' yutmuş, hafif manik-depresif halleri, geçiciymiş meğer. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu 'ruhları zedelenmiş' iki güzel insanın yakınlaşması, kaçınılmaz! Bu tüy siklet romantizm, Şişedeki Mesaj ve Not Defteri'nin de müsebbibi olan ünlü yazar Nicholas Sparks'dan bir uyarlama. Dolayısıyla eski usul mektuplaşmalarla, mevzunun melodrama sınırlarına dayanma zaafına hazırlıklıyız.

'NİYETİ KIYMETLİ' BİR FİLM
Ancak gençlik saplantısı içindeki Hollywood'da orta yaş civarı romantizme ender rastlandığı için, filmin niyeti kıymetli. Dolayısıyla her ne kadar, garantili seyirci memnuniyeti adına türün her türlü klişesini üstüste yığarak kendini darmadağın etse de, bu filmle dalga geçmeden önce insan şöyle bir durup düşünmek istiyor. O zaman da fevkalade pastel tonların hakim olduğu özel tasarım evlerde veya 'trend'e uygun 'sıradan' günlük kıyafetler içinde harika görünen bu güzel insanların, nasıl olup da mutsuzluklarıyla daha bir güzelleştikleri üzerine, tembelce kafa yorarken buluyoruz kendimizi. Aksi takdirde uğuldayan rüzgar, tıkırdayan kapılar ve şimşek gürültülerinden korkarak birbirlerinin kollarına zıplayan aşıkların bu ilk öpücüğü, korku türüne rahmet okutacak denli komik. İkinci bir fırtınayla kolay baş edemeyecekleri ortada. Oyuncuları için filme gidecekler için ise, asayiş berkemal. Daha öncesinde Cotton Club ve Sadakatsiz filminde bir araya gelen ikili arasındaki uyum, kimya vs., yerinde. Gerçi Lane'in üzerine de, bu 'nihayet tutkularına izin veren mutsuz orta - üst sınıf zarif kadın' tiplemesi pek yapıştı artık. Olsun derseniz, bu iki güzel insana mavinin ne çok yakıştığından filan bahis açabiliriz mesela... * Haftanın gösterime giren diğer filmleriyle ilgili geniş bilgiyi bugünkü SABAH Cuma ekinde bulabilirsiniz.