kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Trafik yoğunluğundan bunalan İstanbullular, Avcılar-Zincirlikuyu metrobüs hattına büyük ilgi gösteriyor.

Metrobüste yolcu sayısı saatte 86 bin

17.10.2008
Kentin ulaşımına çözüm amacıyla kullanılan metrobüsün yolcu sayısı her geçen gün artıyor. İETT yetkilileri, ulaşılan rakamın vatandaşın tercihini yansıttığını söyledi..
Büyükşehir Belediyesi İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü "Kentiçi Ulaşımda Alternatif Çözümler Metrobüs Sistemleri" paneli düzenledi. Taksim Metro İstasyonu girişinde dün yapılan panelde konuşan İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, İstanbul ulaşımına çözüm amacıyla kullanılan metrobüs sisteminin başarısından söz etti. Öztürk "Metrobüs sisteminin tek yönde taşıdığı yolcu saatte 43 bin yolcudur. Bu sistemin devreye girmesiyle, toplu taşımada hemen hemen her gün 2-3 tane yaralanmalı kazanın olduğu bir kentte bu hatta, 4 ayda 1 kere kaza olmuş. Bizim için en önemlisi insanlarımız artık 'Biz 1. sınıf vatandaşız' diyorlar. Bu ifade bir vatandaşın kendi ifadesidir" diye konuştu

2009'DA KÖPRÜYÜ GEÇECEK
Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme arasındaki 11.2 kilometre olan hattın alt ve üst yapı çalışmalarının devam ettiğini bildiren Öztürk, bu hattın Şubat 2009'da bitirilmesinin planlandığını kaydetti. Beylikdüzü-Söğütlüçeşme hattının ise tüm çalışmalar bittiğinde toplam 54 kilometre uzunluğuna ulaşacağını belirten Öztürk, bu hatta, 40 durak, 300 araç ile günde 865 bin yolcuya hizmet verileceğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşımla ilgili çok sayıda projesinin bulunduğunu belirterek, kentte toplu taşımanın 4 yılda yüzde 50 oranında arttığını söyledi. Sera gazı salınımları ve trafik kazalarının da azaldığına işaret eden Ilıcalı, yolcu konforunda yüksek kalite sağlandığını, ulaşımın hızlı ve kaliteli hale geldiğini de kaydetti.