kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıkta 'ihaleye fesat' operasyonu

Kadir ERCAN / Rıdvan UYSAL
17.10.2008
Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Çom ile 29 kişi yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alındı. Çom ifade sonrası serbest bırakıldı..
Eskişehir'de birçok devlet dairesini kapsayan temizlik, yemek, hizmet alım ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında, gözaltına alınan Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Şeracettin Çom ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 29 zanlıdan 6'sı serbest bırakılırken, 10 zanlı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi. Şeracettin Çom, dün sabah Ankara'dan gözaltına alınarak Eskişehir'e götürüldü. Aynı gün Eskişehir'de de 29 kişi gözaltına alındı. 30 zanlının "İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet alıp vermek ve haksız kazanç elde etmek suçlarını işledikleri" iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı akşam yaptığı açıklamada, genel müdür vekilinin önceki gün "izin alarak" Eskişehir'e gittiği, dün de Eskişehir'de sürdürülmekte olan bir soruşturma kapsamında ifadesine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'nde bulundurulduğu belirtildi. Adliye çıkışında Müdür Vekili Çom, "Konu hakkında bilgime başvurmak üzere davet etmişlerdi. Olayın şahsımla bir alakası olmadığı için şu anda ayrılıyorum" dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
Son seçimde AKP'den milletvekili aday adayı olan Çom'un, daha önce Eskişehir il sağlık müdürlüğü yaptığı dönemde bazı ihaleleri, bazı müteahhitlere verilmesinde etkili olduğu öne sürüldü. Çom'un, Bilal A. isimli bir işadamını kolladığı, işadamının da kendisinin masraflarını ödediği iddia edildi. Çom ile işadamı Bilal A.'nın yaptığı görüşmelerin takip sırasında gizlice kaydedildiği bildirildi. Görüşmeler soruşturma dosyasında yerini aldı. Zanlılar arasında, Eskişehir Yunus Emre Hastanesi Başhekim Yrd., Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü, Eskişehir TEDAŞ ve Milli Eğitimden birer kişi, Eskişehir Anadolu Kültür Derneği Başkanı, Sivrihisar Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktor ile bazı şirketlerin yöneticileri de yer aldı.