kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ali Öz

Tanık yüzbaşı Albay Öz'ü suçladı

27.09.2008
Trabzon'daki duruşmada ifade veren yüzbaşı Polat, "Albay Öz, Hrant Dink'le ilgili istihbaratta gerekli duyarlılığı göstermedi" dedi..
Dink suikastinde ihmalleri olduğu ileri sürülen iki astsubayın yargılandığı dava duruşmasında ifade veren Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli yüzbaşı Hüsamettin Polat, astsubayların suikast ihbarını üstlerine bildirdiğini doğruladı. Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yüzbaşı Hüsamettin Polat tanık olarak dinlendi. Polat, ifadesinde 2006 yılının Temmuz ayında yapılan günlük istihbarat toplantısında jandarma astsubaylar Okan Şimşek ile Veysel Şahin, Pelitli'den Yasin Hayal'in eniştesi Coşkun İğci'nin verdiği bilgileri toplantıda gündeme getirdiğini belirterek şunları söyledi:

'KONUŞMASINLAR'
"Astsubaylar, 'Yasin Hayal'in gazeteci Hrant Dink'i öldürmeyi planladığını ve bunun için silah temin etmeye çalıştığını' söylediler. Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ise verilen bilgi üzerine, 'Bu konuyu burada konuşmayalım, sonra konuşalım' yanıtını verdi." Yüzbaşı Polat ifadesinde, Dink'in öldürülmesinden sonra yapılan ilk istihbarat toplantısında konuşulanları da anlatarak Albay Öz'ün "Coşkun İğci'ye söyleyin, sağda solda konuşmasın" dediğini aktardı. Yüzbaşı Polat, konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu olaydan sonra Albay Ali Öz bana tavır aldı. Çünkü ben olayın soruşturulmasını istiyordum. Benim istihbarat toplantılarına katılmamı engelledi. Olay biliniyordu ve gerçekleşti. Ben de sorguladığım için rahatsız oldular. Albaydan dedikodu yaptığıM gerekçesiyle gereksiz uyarılar aldım. Benim Okan Şimşek ve Veysel Şahin'le görüşmemi engellemeye çalıştılar. İstihbarat Şubesi'nin kapısı şifreliydi, buraya girmemi engellemek için odanın şifresini değiştirdiler."

BENDE ŞÜPHE UYANDIRDI
Hrant Dink'in öldürüleceği istihbaratını veren astsubayların doğruyu yaptığını söyleyen yüzbaşı Hüsamettin Polat, bütün sorumluluğun Albay Ali Öz'de olduğunu savundu. Polat, "Albay Ali Öz, Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili istihbarat konusunda gerekli duyarlığı göstermedi. Bu ihmal ve önemsememek değil. Bana normal gelmedi, ben de şüphe uyandırdı. Kasıt değil ama, ihmal de diyemem" diye konuştu. Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi, duruşma sonunda görevsizlik verdi ve dava dosyasının Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini kararlaştırdı.
Haberin fotoğrafları