kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Edward Nalbantyan - Elmar Memmedyarov

Üç bakan bölgede istikrar için anlaştı

DUYGU GÜVENÇ - NEW YORK
27.09.2008
Dışişleri Bakanı Babacan New York'ta Azeri ve Ermeni bakanlarla görüştü. Babacan "Üçlü görüşmelere devam edilecek" dedi..
Çok sayıda lideri Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında buluşturan New York bu defa Kafkaslar için ikili ve üçlü buluşmaya ev sahipliği yaptı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan önce Ermeni Meslektaşı Edward Nalbantyan ile ikili bir görüşme yaptı, ardından Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'un da katılımıyla üçlü görüşmeye geçildi. Üç bakan tarihi zirvenin ardından yaptıkları ortak açıklamada Kafkaslar'da istikrar ve güvenlik ortamının oluşması için birlikte çalışma kararı aldıklarını açıkladı. Babacan, "Kafkasların büyük bir potansiyeli olduğuna inanıyoruz. Kafkaslar'da barış ve istikrar sağlarsak bölge için çok şey yapabiliriz. Ayrıca bölgedeki jeopolitik duruma da yardımcı olacak ve bölgesel istikrar ve barışa katkı sağlayacak" dedi. Babacan, toplantıda Türkiye'nin önerdiği Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu ile "spesifik bölge konularının" ele alındığını belirtirken Yukarı Karabağ'ı söylemekten kaçındı. Babacan'ın "Birbirimizi anlamak için görüşmelere devam edeceğiz" sözlerini İki bakan da tekrarladı. İki bakanın Türkiye'nin önerisini desteklediğini belirten Babacan "Açık yüreklilikle konuşamadığımız hiçbir konu yok" dedi.

'TEŞEKKÜR EDERİZ'
Azeri Bakan ise Türkiye'nin önerisiyle masaya oturduklarını belirtirken "Hepimiz riskler ve zorluklar olduğunu biliyoruz" dedi. Görüşmelerin ardından Azeri Bakan Memmedyarov'un gergin olduğu gözlenirken, Nalbantyan oldukça rahattı. "Bu fikir için Türkiye'ye teşekkür ederiz" diyen Nalbatyan, ikili görüşme için de "İkili ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi için Cumhurbaşkanlarının gözetiminde süren ve yakın gelecekte atılan ve atılacak adımları konuştuk" dedi.