kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ali Kalkancı

Cin fikirli Kalkancı cinli koruma yapmış

Murat SAVAŞ - SABAH
27.09.2008
Aralarında Veli Küçük'ün de bulunduğu Ergenekon sanıklarının fabrikasına el koyduğunu iddia eden işadamı Büyükdağ: Ali Kalkancı fabrikamı korumak için 3 bin cin gönderdiğini söyleyip, parasını istedi..
Ergenekon soruşturmasında zanlı olan bir çok ismin, geçmişte Tekirdağ'ın Malkara ilçesindeki yağ fabrikasına zorla el koyduğunu ileri süren işadamı Turgut Büyükdağ, "Çetenin el koyduğu fabrikamı geri istiyorum" diye feryat ediyor. Tarikat lideri Ali Kalkancı ile ilgili ilginç bir anekdotu da anlatan Büyükdağ, "Bir gün Ali Kalkancı geldi ve 'Senin fabrikanı korusun diye buraya 3 bin cin yerleştiriyorum' dedi. Bir ay sonra da cinlerin parasını istedi" dedi.

'FABRİKAMI İSTİYORUM'
Ergenekon mağduru olduğunu belirten Büyükdağ, bir tefeciden borç aldığını, bundan 2 milyon dolar faiz borcu kaldığını anlattı. Tefecinin kendisine, "Bu para benim değil, bu parayı sana yedirmezler" dediğini ve fabrikanın devrini istediğini söyleyen Büyükdağ şöyle konuştu: "Aralarında bir amiral, bakanın özel kalem müdürünün de bulunduğu kişiler ve çok sayıda silahlı grup, beni satış devri vermem konusunda tehdit ediyordu. Tefeci, İstanbul Ticaret Odası'ndan sahte bir yetki belgesi çıkardı ve fabrikanın devrini verdim. İşletmenin yüzde 40'ı benim, yüzde 60'ı onların olacak, ben de işletmenin başında olacaktım. Fabrikaya geldiğimde beni içeri sokmadılar. Fabrikama el koydular. Sonra da fabrikayı ipotek göstererek iki bankadan toplam 50 milyon dolar para çekmişler" diye konuştu.

'CİDDİYE ALMAMIŞTIM'
28 Şubat döneminde adı gündeme gelen tarikat lideri Ali Kalkancı ile tanışıklığı olduğunu da belirten Büyükdağ, Kalkancı'nın din istismarcısı olduğunu söyleyerek, şöyle bir anekdot anlattı: "Kalkancı 'Senin fabrikanı korusun diye buraya 3 bin cin yerleştiriyorum' dedi. Ben 'Deli misin, benim cinlerle ne işim var' dedim. Konu kapandı zannediyordum. Bir ay sonra gelip, fabrikayı korusunlar diye yerleştirdiği cinlerin parasını istedi. Ancak böyle bir şey deli saçmasıydı ve para filan vermedim."
Haberin fotoğrafları