kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cami minaresi yıkıldı: 1 ölü

Giriş Saati : 26.09.2008 13:17
Güncelleme : 26.09.2008 20:33
Yeni Haber
İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle Şişli'deki Kuştepe Camisi'nin minaresinin yıkıldığı, enkaz altında kalan bir kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Şişli Kuştepe'de şiddetli rüzgar nedeniyle bir gecekondunun üzerine devrilen minare enkazının altında kalan Erdoğan Şimşit, uzun uğraşlar sonucunda yaralı olarak çıkarılırken, enkaz kepçe yardımıyla kaldırılmak istendi. Bu sırada kepçenin tırnaklarına bir ceset takıldı.

Cesedi gören vatandaşlar arasında büyük panik yaşandı. İtfaiye ekipleri ve polis bölgeyi boşaltmak için uğraşırken, cesedin Metehan Altınkılıç'a ait olduğu belirlendi. Altınkılıç'ın oğlu ve yakınları uzun süre sinir krizi geçirdi. Bu sırada bazı vatandaşlar, "İçeride insan vardı, biz size söylemiştik" diyerek yetkililere tepki gösterdi. Yaşanan gerginlik üzerine cenaze, olay yeri yakınındaki Kuştepe Polis Merkezi'ne götürüldü.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

BEYKOZ'DA FIRTINA NEDENİYLE 14 BALIKÇI TEKNESİ İLE BİR YAT BATTI

İstanbul'da öğle saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle Beykoz sahilinde bulunan 14 balıkçı teknesi ile bir yat battı. Bir balıkçı, batan teknesinin halini görünce gözyaşlarını tutamadı.

İstanbul'da etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Birçok yerde çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. Fırtına denizde de kendini hissettirdi. Gemiler sürüklendi, ikisi karaya oturdu. Balıkçı barınaklarında tutulmayan bazı küçük tekleneler ise fırıtna ve şiddetli dalgalara dayanamadı. Beykoz sahilinde bulunan tekneler sert esen rüzgar sonrası kıyıya vurarak parçalandı. Tekne sahiplerinin çabası tekneleri kurtarmaya yetmedi. 14 balıkçı teknesi ile bir yat paramparça oldu. Niyazi Yavuz isimli balıkçı teknesinin halini görünce gözyaşlarını tutamadı. "Ekmek teknesini" kaybeden Yavuz kendileri ile ilgilenmeyen yetkililere tepki gösterdi.

Teknesi batan balıkçılar, genellikle balıkçı barınaklarına büyük teknelerin alındığını küçük tekneleri almadıkları için korunaksız kaldıklarından şikayet etti.

FIRTINANIN DEVİRDİĞİ AĞAÇ, İÇİNDE 24 YOLCUNUN BULUNDUĞU OTOBÜSÜN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Fırtına nedeniyle gövdesinden kırılan bir ağaç caddeden geçen otobüsün üzerine devrildi. Olayda yaralanan olmazken otobüs şoförü yaşadığı korkudan dolayı şok geçirdi.

Üsküdar Cumhuriyet Caddesi'nde ilerleyen İETT otobüsünün üzerine yol kenarındaki ağaç devrildi. İçinde 24 yolcunun bulunduğu otobüsün üzerine büyük bir gürültü ile düşen ağaç daha sonra yol kenarındaki diğer araçların üzerine devrildi. Yolcular yara almadan kazayı atlatırken otobüsün şoförü İsmail Korkmaz yaşanan olay nedeniyle şoka girdi. Şoför olay yerindeki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Ağacın devrilmesi nedeniyle Cumhuriyet Caddesi ve Selmani Park Caddesi uzun süre trafiğe kapandı. Ağaç itfaiye ekipleri tarafından kesilerek kaldırıldıktan sonra yol yeniden trafiğe açıldı. Bazı tarihi binalar da fırtına nedeniyle hasar gördü.

CUMA NAMAZI KILAN CEMAATİN ÜZERİNE ÇINAR AĞACI DEVRİLDİ

İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Çok yerde çatılar uçtu, ağaçların dalları koptu. Yıldız Camii bahçesindeki asırlık çınar ağacı, Cuma namazı sırasında cemaatin üzerine düştü. Cemaatten 4 kişi yaralandı. Yaralananlar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle vatandaşlar yürümekte güçlük çekti. Beşiktaş'ta bir ağaçtan kopan büyük bir dal araçlara çarparak uzun süre sürüklendi. Fırtına nedeniyle Şişli, Beyoğlu, Sarıyer ve Kağıthane'de çok sayıda çatı uçması yönünde itfaiyeye ihbarda bulunuldu.

Beşiktaş Yıldız Camii'nde Cuma namazı kılınırken avluda bulunan cemaatin üzerine asırlık çınar ağacı devrildi. Kökünden devrilen ağacın altında kalan 4 kişi yaralandı. Bu sırada avluda bulunan cemaatin içinde yer alan Bilal Genç isimli vatandaş yaşadıklarını anlattı. Genç, "Namaz kıldığımız sırada biden fırtına başladı. Ağaçtan küçük parçalar üzerimize gelmeye başladı. Büyük bir gürültü ile ağacın yerinden söküldü. Kaçtık ama bazıları kaçmaya fırsat bulamadı. 2'si ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı." dedi.

Bir başka vatandaş da, olayın ardından cami imamının cemaat içerisinde doktor olup olmadığı yönünde anons yaptığını, bir doktorun gelerek yaralılara ilk müdahaleye yaptığını anlattı.

TAKSİM'DE YÜKSEK BİNALARDAN KOPAN PARÇALAR 3 KİŞİNİN YARALANMASINA YOL AÇTI

Fırtına Taksim Meydanı ve çevresinde etkili oldu. İnsanlar yürümekte zorluk çekti. Şemsiyeler paramparça oldu. Şiddetli rüzgar nedeniyle bir ağaç kökünden söküldü. Yüksek binalardan düşen parçalar 3 kişinin yaralanmasına yol açtı.

Fırtına İstanbul'da hayatı olumsuz etkiledi. İtfaiye ve ilk yardım ekiplerini arayan çok sayıda vatandaş uçan çatılar, devrilen ağaçlar ve yaralanan insanlarla ilgili ihbarlarda bulundu. Öğle saatlerinde başlayan fırtına Taksim Meydanı'nda da etkili oldu. Meydandaki polisler güç anlar yaşadı.

Şiddetli rüzgara dayanamayan bariyerler devrildi. Meydandaki polisler bariyerleri kaldırmak için çaba sarfetti. Gümüşsuyu Caddesi'nde bulunan bir ağaç kökünden devrilerek caddenin üzerine düştü. Devrilen bir başka ağaç da bir otomobilin üzerine düştü. Araçta maddi hasar meydana geldi.

The Marmara Otel'in yanından yürüyen Nazif Nispet isimli vatandaşın başına yukardan taş düştü. Kanlar içerisinde kalan Nispet vatandaşlarca Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Handan Saatçioğlu Gürses isimli kadın da İstiklal Caddesi'nde yürürken başına düşen bir taş nedeniyle ağır yaralandı. Gürses ve bir başka vatandaş da Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

FIRTINA NEDENİYLE KAFASINA AĞAÇ DALI DÜŞEN İTALYAN TURİST AĞIR YARALANDI

İstanbul'da öğle saatlerinde etkili olan fırtına, Topkapı Sarayı'nı ziyaret eden İtalyan turistin ölümüne yol açıyordu. Fırtına nedeniyle kopan büyük bir ağaç parçası, turistin üzerine devrilerek ağır yaralanmasına neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'a arkadaşı ile birlikte gelen Fabio Mario Farina (28) isimli İtalyan turist, Topkapı Sarayı'nı gezdi. Saraydan ayrılmak üzere olan Farina'nın kafasına şiddetli fırtına nedeniyle Topkapı Sarayı'nın dış avlusunda bulunan bir ağacın kopan dalı düştü. Bir anda yere yığılan Farina ağır yaralandı. Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri çağırıldı. Yaralı Farina, ambülansla İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan, olayın ardından sarayda görevli jandarma ekipleri, Topkapı Sarayı'na ziyareti yasakladı. Kaza nedeniyle Topkapı Sarayı'nda bulunan turistlerin de dışarı çıkartıldığı öğrenildi.

İPTAL EDİLEN DENİZ OTOBÜSÜ VE FERİBOT SEFERLERİ NORMALE DÖNDÜ

İstanbul'da fırtına nedeniyle iptal edilen deniz otobüsü ve feribot seferleri normale döndü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamada, daha önce iptal edildiği duyurulan Bostancı-Kadıköy-Bakırköy ve Bostancı-Kabataş seferlerinin, saat 18.30 itibariyle normale döndüğü
bildirildi.

İSTANBUL'DA FIRTINA NEDENİYLE 144 BİNANIN ÇATISI UÇTU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), fırtınanın etkisiyle İstanbul'un çeşitli semtlerinde 144 binanın çatısının uçtuğunu, 20 ağaç ile elektrik direklerinin ve bir minarenin devrildiğini bildirdi.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'un bugün öğle saatlerinden itibaren şiddetli fırtınanın etkisi altına girdiği ve alınan ihbar üzerine AKOM, İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin alarma geçtiği belirtildi.

Açıklamada, fırtınanın etkisini arttırmasıyla çeşitli semtlerde 144 binanın çatısının uçtuğu, 20 ağaç ile elektrik direklerinin ve Kuştepe Merkez Camisi minaresinin devrildiği ifade edildi.

Çok sayıda aracın hasar gördüğü, itfaiye ekiplerinin gelen tüm ihbarlara müdahale ederek araçları kaldırılma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, rüzgarın şiddetinin Terkos'ta 104, AKOM'un bulunduğu Kağıthane'de 92, Ömerli'de 100, Hadımköy'de 92, İkitelli'de ise 85 kilometre olarak ölçüldüğü bildirildi.

Açıklamada, metrekareye Terkos'a 45, Çatalca'ya 197.2, Elmalı'ya 130, Sultanbahçe'ye 184, Pabuçdere'ye 135, Çilingoz'a da 461 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

ŞİDDETLİ FIRTINA OKULUN ÇATISINI UÇURDU

İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Gaziosmanpaşa'da bulunan bir okulun çatısı uçtu.

Gaziosmanpaşa Küçükköy Kız Meslek Lisesi'nin çatısı şiddetli fırtına nedeniyle uçtu. Olayın meydana geldiği sırada öğrencilerin derste olması, büyük bir facianın yaşanmasını önledi. Olay sonrası okulun, çatının uçtuğu tarafa açılan kapısı, öğrencilerin dışarı çıkmaması için kapatıldı.

Okulun yakınında esnaflık yapan Nurettin Balcı, atölyede çalıştığı sırada şiddetli bir ses duyduklarını belirterek, "Dışarı çıktığımızda okulun çatısı yerdeydi. Bahçede kimse yoktu. Öğrencileri Allah korudu" dedi. Salih Sütçü ise çatının geçen yıl yaptırıldığını ifade ederek, "Teneffüs saati olmaması büyük bir facianın yaşanmasını önledi" diye konuştu.

İSTANBUL'DA FIRTINA YARIN DA ETKİLİ OLACAK

İstanbul ve çevresinde fırtınayla birlikte devam eden sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışın yarın da etkisini sürdüreceği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul ve çevresinde, kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden fırtına şeklinde (60-75 km/saat) esen rüzgarla birlikte görülen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın, yarın akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceği belirtildi. Su baskını, ani sel, dolu, yıldırım düşmesi, çatı uçması, kara ve deniz ulaşımında aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar ve ilgililer uyarıldı.

(AJANSLAR)