kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Radikal imamın striptizci kızı

Giriş Saati : 26.09.2008 16:37
Güncelleme : 26.09.2008 17:18
Yeni Haber
İngiltere'nin büyük tirajlı gazetelerinden The Sun, "Tottenham Ayetullahı" olarak adlandırılan radikal imam Ömer Bekri Muhammed'in kızı Yasmin Fostok adıyla Londra'daki gece kulüplerinde "direk" ve "üstsüz" dansçı olarak çalıştığını duyururken Fostok'un görücü usulüyle evlendiği bir Türk ile beraberliğinin de çöktüğünü yazdı.

The Sun, Suriye asıllı İngiliz vatandaşı Bekri'nin, üç yaşındaki bir çocuk annesi olan 27 yaşındaki kızının, Yasmin Fostok adı ile "yarı çıplak" dans ettiğini duyurduğu haberinde Fostok için "Fanatik Müslüman babasına karşı ayaklandıktan sonra gizli bir hayat yaşıyor" ifadesini kullandı. Gazete, çeşitli fotoğraflarını da yayınladığı Fostok'un Londra'daki gece kulüplerinde kafesler içinde "yarı çıplak" dans ettiğini kaydetti.

İsmini değiştirdiği belirtilen Yasmin Fostok, gazeteye yaptığı açıklamada "Doğru bir yer ise, üstsüz dans etmeye hazırım" dedi. Bu arada, dört yıl önce Londra'nın kuzeyinde yaşayan ailesinden ayrıldığı belirtilen Fostok, "Babam ile anlaşamıyorum" şeklinde konuştu.



"DAVRANIŞLARINDAN TÜRK EŞİ SORUMLU"



Bu arada, İngiltere'den sınır dışı edildikten sonra Lübnan'da yaşayan 50 yaşındaki Bekri ise, kızının mesleğine ilişkin olarak "Doğru ise, şoke oldum" dedi. Kızı için "Uygun bir biçimde bir Müslüman olarak büyütüldü ancak kendi kararlarını verme özgürlüğü var. Ama ben hala şok içindeyim" şeklinde konuştu. Bekri şöyle devam etti:

"Kendisi ile uzun bir süre konuşmadım çünkü ailesi ile Türkiye'de yaşadığını sanıyordum. Bütün bunlardan haberim yoktu."

Bekri, "Ben artık onu kontrol edemem, çünkü bildiğim kadarıyla hala evli. Davranışlarından eşi sorumlu olmalı" sözlerini kullandı.

Gazete, ABD'deki 11 Eylül saldırılarını gerçekleştiren teröristlere "muhteşem" gibi övgüler yağdıran Bekri'nin kadınların baştan ayaklarına kadar kapanması gerektiğini savunduğuna dikkat çekti.

ANKA