kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

THY sarhoş pilotu işten çıkardı

Giriş Saati : 26.09.2008 16:24
Güncelleme : 26.09.2008 19:17
Yeni Haber
Türk Hava Yolları (THY), 10 Eylül 2008 tarihinde Esenboğa-Tahran-Esenboğa seferi için hazırlanırken alkollü olduğu tespit edilen kaptan pilot A.Ü.'yü işten çıkardı, ikinci pilotun terfisini 5 yıl süre ile durdurdu.

Söz konusu olay, TK 1272 sefer sayılı uçağın kaptan pilotunun sarhoş olduğunu kabin amirinin fark etmesi ve durumu ilgili makamlara rapor etmesiyle ortaya çıktı. THY Basın Müşavirliği'nin sarhoş pilot ve yardımcısı hakkında yaptığı açıklamada; ''Ortaklığımızda görevli bir kaptan pilotun uçuşa uygun olmayan bir durumda göreve geldiğinin öğrenilmesi üzerine ilgili kişi aynı gün uçuştan alınmış ve kaptan pilot ile ikinci pilot açısından konu soruşturulmuş, incelenmiş, olayın disiplin kuruluna sevki uygun görülmüştür.'' denildi.

Toplu İş Sözleşmesi gereğince disiplin kurulunda bulunan sendika temsilcilerinin katılımıyla kurul toplantısınin dün yapıldığı ve kaptan pilotun iş aktinin feshine, ikinci pilotun durumunun da değerlendirilmesine karar verildiği ifade edilen açıklamada, ''Uçuş Disiplin Kurulu da ikinci pilotun 5 yıl süreyle ikinci pilotlukta terfinin durdurulmasını kararlaştırmıştır. İlgili kişinin üst yönetimin bilgisi dahilinde uçurulması söz konusu değildir. Konunun öğrenilmesinin ardından kaptan pilot ve ikinci pilot hakkında gereken işlemler yapılmış olup soruşturma sürdürülmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

(CİHAN)