kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Murat Yalçıntaş

Haber Turu..

Giriş Saati : 08.09.2008 00:58
Güncelleme : 08.09.2008 01:17
Yüzde 30 katkı payı özelde sıkıntı yarattı
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, 1 Temmuz'da yayınlanan genelge ile özel hastanelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mensuplarının tedavileri karşılığında alacakları katkı payının yüzde 30 ile sınırlandırılmasının ciddi sıkıntılara sebep olduğunu belirtti. Yüzde 30 katkı payı ile vatandaşların sağlık hizmetlerine daha ucuz yoldan ulaşmasının hedeflendiğini belirten Yalçıntaş, son dönemde büyük yatırım yapan ve binlerce kişiye istihdam sağlayan özel sağlık sektörü yatırımlarının söz konusu oranla işin altında kalkamayacağını savundu. Yalçıntaş, "Özel hastanelerin maliyetleri, yatırım kapasiteleri ile bulundurdukları tıbbi cihazlar dikkate alınarak fiyat belirlenmesi gerekir" dedi.

KOBİ Borsası tek fiyatla işlem görecek

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) hisselerinin işlem göreceği KOBİ Borsası'nın yılbaşında uygulamaya gireceğini bildirdi. KOBİ'ler için basitleştirilmiş halka arz prosedürü uygulanacağını ve sayısal kriter olmayacağını belirten Erkan, her yönüyle yepyeni bir tarzın uygulanacağı sistemde, bazı kağıtlarda sadece günde bir kere müzayede yaparak fiyat belirlenmesi ve o fiyattan işlemlerin gerçekleştirilmesi olanağının sunulacağını belirtti. Bu piyasanın, hisse senetlerinin diğer alt piyasalardan farklı bir yapıda olacağını kaydeden Erkan, "Piyasaya girmek için herhangi bir sayısal kriter olmayacak" dedi.

Okul sütü programı tekrar hayata geçsin
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR), okul sütü programının tekrar hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. SETBİR'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de 2001 ile 2003 arasında uygulanan "okul sütü" programının tekrar hayata geçirilmesi gerektiği, bu projenin sağlıklı süt ürünlerinin çocuklar tarafından daha fazla tüketilmesini teşvik edeceği ve çocuklarda obezite ile mücadele etmede önemli bir adım olacağı kaydedildi. Türkiye'de 2001-2002 eğitim yılının ikinci yarısında uygulanan ve 2002-2003 eğitim yılında devam ettirilen programın söz konusu yıllardan sonra uygulanmadığına işaret edilen açıklamada, yoğun göç alan illerden İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'ın "varoşlarında" bulunan okullarda uygulamanın başlatıldığı ve başarıyla devam ettiği belirtildi.

Jeotermal sahaları özel sektöre açılıyor
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'ne (MTA) ait 6 jeotermal sahası özel sektöre açıldı. MTA genel müdürlüğünce yapılan arama çalışmaları sonucunda bulunan Aydın ve Manisa'daki 6 adet ruhsatlı jeotermal alanın özel sektöre devri ile ilgili ihale, 14 Ekim 2008'de kapalı zarf usulü ile teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle gerçekleştirilecek. Özel sektöre ihale edilecek olan jeotermal sahaları şunlar:Aydın-Merkez-Köşk-Umutlu-Serçeköy, Aydın-Sultanhisar-Atça,Aydın-Gremencik-Bozköy- Çamur,Aydın-Sultanhisar, Manisa-Salihli-Caferbeyli ve Manisa-Alaşehir-Kavaklıdere.
Haberin fotoğrafları