kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AB Dışişleri Bakanları toplantısı

Giriş Saati : 06.09.2008 13:30
Güncelleme : 06.09.2008 16:55
Yeni Haber
Rahmi Gündüz bildiriyor - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB ile tam üyelik müzakerelerinde önümüzdeki dönemde iki faslın daha açılmasını beklediğini söyledi.

Fransa'nın Avignon kentinde düzenlenen AB dışişleri bakanları gayri resmi toplantısına katılan Babacan, temasları hakkında düzenlediği basın toplantısında, AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ile dün yaptığı görüşmede Kafkasya'daki kriz ve tam üyelik müzakerelerini ayrıntılı biçimde ele aldıklarını belirtti.

AB ile müzakerelerde, önümüzdeki dönemde ''sermayenin serbest dolaşımı'' ve ''bilgi toplumu ve medya'' konulu fasılların açılmasının beklediğini kaydeden Babacan, ''Teknik aksaklık olmadığı takdirde bu fasılların açılması muhtemel gözüküyor'' dedi.

Babacan, Rehn ile görüşmede, kendisine ulusal program hakkında bilgi verdiğini de belirtti. Görüşmede vize kolaylığı konusunun da gündeme geldiği ifade eden Babacan, AB ile vize kolaylığı ve geri kabul anlaşmaları hakkında pürüzlerin devam ettiğini ifade etti. Babacan, Türk vatandaşları için vize kolaylığı anlaşmasının olabilmesi için AB'nin önce Türkiye'nin geri kabul anlaşmasını imzalamasını istediğini söyledi.

Kıbrıs konusunun da gündeme geldiğini hatırlatan Babacan, Türkiye'nin sorunun çözümüne yapıcı bir biçimde katkı ve destek vermeye devam edeceğini söyledi.
Başmüzakerecinin değişeceği yolundaki iddialarla ilgili bir soru üzerine de Babacan, ''Bu konuda dedikodular her zaman olur, ancak karar veren bellidir'' diye konuştu.

AB dışişleri bakanları toplantısının son gününde Kafkasya'daki krizle ilgili oturuma katılan ve burada bir konuşma yapan Babacan, Türkiye ile Ermenistan arasında bu akşam Erivan'da oynanacak milli maçı izleyecek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e eşlik etmek üzere Avignon'dan ayrıldı.

AA