kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Siirt'te çatışma çıktı: 1 şehit

Giriş Saati : 06.09.2008 12:44
Güncelleme : 06.09.2008 23:47
Yeni Haber
Siirt'in Baykan ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Tütenocak köyü yakınlarında, devriye görevi yürüten güvenlik güçleri bir grup teröristle karşılaştı. Güvenlik güçlerinin ''Teslim ol'' çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, teröristlerce açılan ilk ateş sonucu Jandarma Başçavuş Cafer Hakan ile uzman çavuşlar Erhan Topal ve Suat Yalçın yaralandı.

Siirt Asker Hastanesine kaldırılan yaralılardan Uzman Çavuş Suat Yalçın yapılan tüm müdahalelere rağmen, kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralıların tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi. Şehit uzman çavuş Yalçın için Siirt 3. Komando Tugayı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Basın mensuplarının alınmadığı törene, Vali Vekili Hamdi Öncü, Belediye Başkanı Mervan Gül, AK Parti Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu ile kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra şehidin yakınları da katıldı.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş'ın bir konuşma yaptığı törende, şehidin cenazesi, İl Müftüsü Mahmut Gürlen'in okuduğu duanın ardından hava yoluyla memleketi olan Kırıkkale'ye uğurlanmak üzere kara yoluyla Van'a gönderildi.

(AA)