kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

On binlerce çocuk sınırdışı korkusuyla okula gitmiyor

Giriş Saati : 06.09.2008 08:46
Güncelleme : 06.09.2008 16:55
Yeni Haber
Kanada'nın en büyük kenti Toronto'da 200 bin kaçak göçmen bulunduğu ve bunların çocuklarının, sınırdışı edilme korkusuyla okula gidemedikleri belirtildi.

Toronto Halk Okulları Yönetimi ile birlikte çalışmalar yürüten ve Hiçkimse İllegal Değildir isimli grubu yöneten eğitimci Farrah Miranda, okul çağına gelmiş onbinlerce çocuğun, aileleri tarafından okula gönderilmediğini belirterek, ''okula geldiklerinde adres ve kimlik bilgilerinin öğrenileceğinden korkan aileler, çocuklarını okula göndermiyorlar'' dedi. Toronto Halk Okulları Yönetiminin 2 yıl önce Sorma-Söyleme (Don;t Ask-Don;t Tell) Uygulaması'nı kabul ettiğini hatırlatan Miranda, bu kurala göre kimseye ülkedeki kanuni statülerinin sorulmadığını belirtti. Miranda, ''görüştüğümüz insanlar için bu yeterli olmuyor'' dedi.

Toronto Halk Okulları Yönetimi Sözcüsü Kelly Baker da, ''geçen sene illegal durumda olduğunu bildiğimiz 68 öğrenci değişik okullara kayıt yaptırdı. Bu yeterli bir rakam değil. Bugüne kadar hiç kimseyi okullarımızın kapısından geri çevirmedik. Ayrıca kimsenin statüsünü de sormuyoruz'' diye konuştu.

AA