kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Stelyo Berberakis, Rum oyuncu Sofokleus ile Lefkoºa’da görüºtü.

"Papadopulos'lu karanlık günler artık mazide kaldı"

STELYO BERBERAKİS
STELYO BERBERAKİS
Giriş Saati : 06.09.2008 00:44
Güncelleme : 06.09.2008 14:54
Kıbrıs'ta barış için sivil mücadele veren tiyatrocu Sofokleus, eski Rum lider Papadopulos için "Bize hiçbir zaman yardım etmedi. Destek hep Talat'tan geldi" dedi..
Yıllardır siyaset arenasında söz düellolarına, tehditlere varan restleşmelere sahne olan, tartışıldıkça daha da çok bilinmeyenli bir denkleme dönüşen Kıbrıs sorununu bir de adanın sahibi halka soralım istedik. Akdeniz'in 784 bin nüfuslu adasında kavgacı siyasileri birlikte oturdukları köy kahvelerinin televizyonlarından çaylarını yudumlayarak seyreden Türk ve Rum dostlar onlar... Onlardan biri de Rum tiyatro oyuncusu Valentino Sofokleus. Televizyonda kendileri adına konuşanları izlemekten sıkıldığı için 3 yıl önce "Kapıların Açılmasını İsteyen Vatandaşlar İnisiyatifi" isimli bir sivil toplum kuruluşu kurmuş.

AKP ÇÖZÜM İSTİYOR
Sofokleus geçtiğimiz Nisan ayında Lefkoşa'daki Lokmacı Kapısı'nın açılmasına Türk ve Rumların desteğiyle düzenlediği konser, miting ve konferanslarla barışın sivil elçisi olarak katkıda bulunmuş. Yeni hedefinin ise Yeşilırmak Kapıs'ının açılması oluduğunu söylüyor. İşte Ada'nın sivil mücadele bayrağını taşıyan Sofokleus'un SABAH okuyucularıyla paylaştığı düşünceleri;

* Mehmet Ali Talat bizim faaliyetlerimize başından beri sıcak baktı. Ondan aldığımız desteği maalesef eski Rum lider Tassos Papadopulos'dan göremedik.. Etkinlik başvurularımıza yanıt bile vermedi. Ancak onun karanlık dönemi artık mazide kaldı...

* Barış içersinde yaşamak isteyenler milliyetçilerin 'vatan haini', 'halkını satan kişi' suçlamalarına maruz kalıyor. Hele bir de benim gibi kadınsanız onlarla mücadele daha zor.

* Erdoğan hükümeti Kıbrıs sorununa özel bir önem veriyor. Türkiye'nin AB üyeliği yolunda Kıbrıs sorununun sürüncenemede kalmasını isteyecek hiçbir neden görmüyorlar. Şu anda hem adada hem de Türkiye ve Yunanistan'da çözümü gerçekten arzulayan liderler var..